kombi beyni ikinciye yandı...zarar 600TL Kim suçlu?

omessiah

Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar kartal cevizlide oturuyorum...Kombinin anakartı geçen aralıkta yağmur yağan bir gnde kombiden sesler geldi...Anakart yanmış.. 280 tL değişim masrafı oldu...1-2 ay önce bu olay tekrarlandı...Servis nedense ikinci arızadan sonra ragülatör kullanın dedi ayedaş tan kaynaklanan dalgalanma yanmaya neden olmuş dedi...bu durum muhtemelen zaten garanti dışı...Ama bize ilk kombi montajı yaplırken uyarı yapılmadı...Ayrıca ikinciye 280 TL anakart ücreti ödedik toplamda 600TL ye yaklaştıı...Acaba bunu hangi kurumdan tazmin edebilirim böyle bir şansım var mı?nereye başvurmalıım..,,



Brde artık regülatör alana kadar kombinin şartelini kapatıyoruz ki bir daha cebimiz yanmasın...Regülatör önerileriniz nedir acaba?Hiç bir bilgim yok...FM marka bir kombi regülatörü var hepsiburada da 140TL Hepsiburada.com : Fcm Kombi Regülatörü | Bilgisayar

sizin önerileriniz nelerdir acaba biraz uzun oldu ama lütfen bilgisi olanlar kısada olsa yarımcı olursa sevinirim...Çok teşekkürler:..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ücreti ödemeden önce Tüketici mahmekesine başvuru yapsaydınız. Mahkemeden olumlu karar çıkabilirdi sizin için. Değiştirdikleri kart arıza yaptığı için ücretsiz değişim kararı çıkardı mahkemeden. Ama isterseniz siz yine başvurun. paryı geri alabilirsiniz belki!
 
Servisin parayı geri vereceğini düşünmüyorum bildiğim kadarıyla elektrikli ürünlerin hepsi şebek kaynaklı arızalarda garanti dışı oluyor bu sebeple sanırım tek muhattap tedaş diye düşünüyorum...tüketici hakem kuruluna da danışmayı düşünüyorum
 
Şebeke kaynaklı olduğunu ispat edemezler.
ispat yükümlülüğü sizden onlara geçmiş oluyor bu durumda. İspat ederlerse zaten tadından yenmez. Çünkü mahkemenin, elektrik şebekesinden kaynaklandığı için..... kararı, iki kartınızın parasını da, elektrik kurumundan almanıza sebep olur.
 
anladım peki bilir kişi mi tespit edecek yoksa servisin raporu yeterli midir bunun için biraz karmaşık bir drum
 
Başıma hiç gelmedi ama, sanırım bilirkişi tesbit eder. Bu konuyu, hukuk forumlarında araştırsanız, bence daha doğru olur. Ben şebeke falan bilmem, elektrikçi olarak derim ki, korumasını yapsalarmış :) bu konuda hukuki.net ten yardım almayı denediniz mi? Daha çok onların alanına giriyor.
 
Bende teknik serviste çalışıyorum. Bu tarz durumlarda mahkeme sürekli müşteri lehine karar veriyo. elinizdeki teknik servis formu ile tüketici mahkemesine başvurumanız yeterli olacaktır. Kesin kazanırsınız davayı.
 
içim rahatladı biraz az para değil ya...Teşekkürler ilginize arkadaşlar
 
şebeke kaynaklı arızalarda 2 kartın besleme katında arıza olduğu bariz görülür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,887
Mesajlar
921,362
Kullanıcılar
451,031
Son üye
selim0112

Yeni konular

Geri
Üst