En iyisini yapmışsınız. Tabi tanıdık güvenilir bir usta olmayınca fiyat biraz yüksek oluyor ama yetkili servis en azından işi kitabına uygun yapar. Bu arada her sene bir kereye mahsus bakım yaptırırsanız gerçekten farkı hissediyorsunuz. Biz her sene bakımla 5 senedir sorunsuz kullanıyoruz dd kombimizi.
bakım işi
1 - bakım yaptırmış seyretmiş , video seyretmiş vs gibi ve bilğiler edinmiş + el aletleri + hava asmak için pompa + hava ölçer vs gibi olan + el becerisi olan kişiler . bu işi ) kombi bakımı kısmen ) yapabilirim cesareti !!!
a - parası kısıtlı ( kendim yaparım )
b - paramda olsa yaptırmam en yaparım daha iyi
c - yapanlar anasının karnında mı ? öğrendi , yapamasam ( yapamadım , beceremedim ) parası ile değil mi ?
servise yaptırırım !!!
2 - bakım işini bilmeyen kişiler
a - param konuşur ( bilsem de elimi sürmem para veriyorum )
b - param var bakımı iyi yaparlar mı ? ( kombi odasını hava tuttup temizleme + havası bitmişse hava basmak + pislik tutucular + diğer fan vs gibi sökse ses yapar mı ayarı kaçar mı endişesi ( elini sürdü problemler başladı )
sibop kapağını takmazlar ( her servis için konuşmuyorum her yıl hava basalım ) vs gibi .
c - kendin yapmasan bile bilğili olmalıdır ( güven meselesi )
d - servis çoluk çocuk ( usta ? )
e - saymakla bitmez .
3- % 90 bakım palavradır . arıza olduğu zaman servis çağırmak bence en mantıklısıdır
benim düşünceme katılan olur olmaz kendi tercihidir .
10 yıl ömür biçelim kombiye hiç arıza olmadığını düşünelim ( en azından % 50 kombi yeni kombi para tasarrufu diyebiliriz )
arıza niye olur bakımsızlıktan mı ? parçanın ömrü + kullanıcının kombiye sevgisi + kombinin ortamı yeri + diğer etkenler voltaj + su kalitesi vs gibi bunlarında % 90 bakımla ilğisi yoktur
bakımda olsa hiç bir durum fark etmez .
sadece bakım ( havası biter ve pislik tutucuların önemi )
fabrikasyon hava azot gazını bitmeden ( yeni kombi ) 1 yılda kombi bakımı yapıp hava bitmeden hava basılırsa her yıl sonra bastırırsın sonra .( servis ? )
zaten çoğu hemen gelip gideyim diye bakıyor yaptığı .
servisleri biraz küçümsedik ama tabiki işini iyi yapan servisler var ,
emeğinin karşılığını alması gerekir ama soygun yapar gibi değil .
sağlıcakla kalın .