kombi düşük basınç hatası

Kapagin alt vidalarini sokmeyi basaramadim. Anlasilan bize servis yolu gozukuyor.

Kapağı acmaya çalıştım ama olmadi. Alt vidalar laşk olmus tornavida dönmüyor. Acilqbilecek baska herhangi bir yerde yok.
 
O cıvatalar, özel cıvata, onu acacak anahtar/ımpuls adı herneyse kolay kolay bulunmaz piyasada, servıse mecbur etmek ıcınde olabılır, olur olmaz kurcalanmasın dıyede yapılıuyor olabılır. Bıs tornavıda dıye gecmesi gerek.
 
Kapağı acmaya çalıştım ama olmadi. Alt vidalar laşk olmus tornavida dönmüyor. Acilqbilecek baska herhangi bir yerde yok.

Torx vida kullanmıştır.
Sökebilmeniz için torx tornavida gereklidir.



t.png




d1.jpg


d2.jpg



IMG_20191123_232952.jpg
 
Son düzenleme:
Sonuna kadar DIY'cı bir insan olmama rağmen kombi konusunda hiçbir zaman kendim bir işe girişmedim. Bazı işleri hakikaten ustasından başkasının yapmaması gerekir. Hava basmak için bile olsa. Hem tehlikeli, hem de tüm tesisatı etkileyebilecek sıkıntılara yol açabileceği için, sağlığınız ve cebiniz açısından, güvendiğiniz iyi bir usta çağırmanızı tavsiye ederim.
 
Dediginiz gibi dd yetkili servis cagirdim. 48 saat icinde gelecekmis. Bakalim gorucez yapacaklarini. Ama servis 249 tl, 8 taksit (hersey dahilmis) daha gelmeden kk dan cekim yapti. Bakimsizliktan oldugunu ve gazinin eksilmis oldugunu soylediler. Bana biraz servis ucreti cok geldi ama siradan bir ustada getirmek istemedim.
 
En iyisini yapmışsınız. Tabi tanıdık güvenilir bir usta olmayınca fiyat biraz yüksek oluyor ama yetkili servis en azından işi kitabına uygun yapar. Bu arada her sene bir kereye mahsus bakım yaptırırsanız gerçekten farkı hissediyorsunuz. Biz her sene bakımla 5 senedir sorunsuz kullanıyoruz dd kombimizi.
 
En iyisini yapmışsınız. Tabi tanıdık güvenilir bir usta olmayınca fiyat biraz yüksek oluyor ama yetkili servis en azından işi kitabına uygun yapar. Bu arada her sene bir kereye mahsus bakım yaptırırsanız gerçekten farkı hissediyorsunuz. Biz her sene bakımla 5 senedir sorunsuz kullanıyoruz dd kombimizi.

bakım işi
1 - bakım yaptırmış seyretmiş , video seyretmiş vs gibi ve bilğiler edinmiş + el aletleri + hava asmak için pompa + hava ölçer vs gibi olan + el becerisi olan kişiler . bu işi ) kombi bakımı kısmen ) yapabilirim cesareti !!!
a - parası kısıtlı ( kendim yaparım )
b - paramda olsa yaptırmam en yaparım daha iyi
c - yapanlar anasının karnında mı ? öğrendi , yapamasam ( yapamadım , beceremedim ) parası ile değil mi ?
servise yaptırırım !!!

2 - bakım işini bilmeyen kişiler
a - param konuşur ( bilsem de elimi sürmem para veriyorum )
b - param var bakımı iyi yaparlar mı ? ( kombi odasını hava tuttup temizleme + havası bitmişse hava basmak + pislik tutucular + diğer fan vs gibi sökse ses yapar mı ayarı kaçar mı endişesi ( elini sürdü problemler başladı )
sibop kapağını takmazlar ( her servis için konuşmuyorum her yıl hava basalım ) vs gibi .
c - kendin yapmasan bile bilğili olmalıdır ( güven meselesi )
d - servis çoluk çocuk ( usta ? )
e - saymakla bitmez .

3- % 90 bakım palavradır . arıza olduğu zaman servis çağırmak bence en mantıklısıdır
benim düşünceme katılan olur olmaz kendi tercihidir .
10 yıl ömür biçelim kombiye hiç arıza olmadığını düşünelim ( en azından % 50 kombi yeni kombi para tasarrufu diyebiliriz )
arıza niye olur bakımsızlıktan mı ? parçanın ömrü + kullanıcının kombiye sevgisi + kombinin ortamı yeri + diğer etkenler voltaj + su kalitesi vs gibi bunlarında % 90 bakımla ilğisi yoktur
bakımda olsa hiç bir durum fark etmez .
sadece bakım ( havası biter ve pislik tutucuların önemi )
fabrikasyon hava azot gazını bitmeden ( yeni kombi ) 1 yılda kombi bakımı yapıp hava bitmeden hava basılırsa her yıl sonra bastırırsın sonra .( servis ? )
zaten çoğu hemen gelip gideyim diye bakıyor yaptığı .

servisleri biraz küçümsedik ama tabiki işini iyi yapan servisler var ,
emeğinin karşılığını alması gerekir ama soygun yapar gibi değil .

sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
Servis geldi. Genlesme tanki patlamis, bakir boru degisecek, yanma odasi contasi degisecek. Toplam maliyet 249 servis+800 masraf. Bu normal mi sizce?
 
Son düzenleme:
aşağıdaki videoda verilen bilği .
hava basmaya ek olarak genleşme tankı hakkında sağlam veya patlak olduğunun testi diyebiliriz .
servisin arıza bulma testi diyebiliriz .

sağlık olsun diyelim . kolay gelsin sağlıcakla kalın .



 
Son düzenleme:
2 gün önce benzer bir arıza benim de başıma geldi. Kombinin (baymak) basıncı sıfıra düştü hata verdi. su bastım 1.5 bara getirdim. Daha sonra 4 bara yükselip alt tahliyeden fazla basıncı tahliye etmiş yerleri falan hep ıslatmıştı. Sonrasında ise basınç tekrar sıfıra düşüp hata vermişti. Servisi aradım genleşme tankına gaz basacağız dediler. Gaz basma 250 TL miş. Tank patlak çıkarsa 600 TL masrafı olurmuş. Kollarımı sıvadım. Genleşme tankını kombinin içine su akıtmayacak şekilde izolasyon yaparak söktüm. Sökmeden önce kalorifere giden vanaları, şoğuk şebeke suyu vanasını kapattım. Banyodaki bataryayı sıcak konuma getirip açtım ve kombinin altındaki su basma vanasını açarak kombinin içindeki suyun banyo bataryasından tahliye ettim. Genleşme tankını hızlıca yerinden çıkartıp önce içindeki suyu klozete boşalttım. Yaklaşık 3 litre kadar su çıktı. Sonra tanıdık bir lastikçiye götürüp basıncına baktık sıfır çıktı. İçerisine kontrollü şekilde 1 bar hava bastım. Tankın içindeki kalan su da fışkırarak çıktı. İçerisindeki diyafram tankın kaçta kaçını kaplıyor bilmediğimden hava yapmasın diye tanka su doldurayım dedim ama hiç su almadı. Sanırım diyafram tankın tamamını kaplıyor. Basıncı zamanla kalmayınca da içine 3-4 litre su doluyor. Sonra dengesizlikler başlıyor. Neyse tankı yerine taktım. Banyoya giden sıcak su vanasını kapatıp şebeke vanasını açtım. Kombinin su basma vanasıyla 1 barlık su bastım ve kalorifer vanalarını açtım. Kombiyi çalıştırdım 2 gündür basınç 1.5 barda duruyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,064
Mesajlar
932,678
Kullanıcılar
453,046
Son üye
alicam8

Yeni konular

Geri
Üst