2 gün önce benzer bir arıza benim de başıma geldi. Kombinin (baymak) basıncı sıfıra düştü hata verdi. su bastım 1.5 bara getirdim. Daha sonra 4 bara yükselip alt tahliyeden fazla basıncı tahliye etmiş yerleri falan hep ıslatmıştı. Sonrasında ise basınç tekrar sıfıra düşüp hata vermişti. Servisi aradım genleşme tankına gaz basacağız dediler. Gaz basma 250 TL miş. Tank patlak çıkarsa 600 TL masrafı olurmuş. Kollarımı sıvadım. Genleşme tankını kombinin içine su akıtmayacak şekilde izolasyon yaparak söktüm. Sökmeden önce kalorifere giden vanaları, şoğuk şebeke suyu vanasını kapattım. Banyodaki bataryayı sıcak konuma getirip açtım ve kombinin altındaki su basma vanasını açarak kombinin içindeki suyun banyo bataryasından tahliye ettim. Genleşme tankını hızlıca yerinden çıkartıp önce içindeki suyu klozete boşalttım. Yaklaşık 3 litre kadar su çıktı. Sonra tanıdık bir lastikçiye götürüp basıncına baktık sıfır çıktı. İçerisine kontrollü şekilde 1 bar hava bastım. Tankın içindeki kalan su da fışkırarak çıktı. İçerisindeki diyafram tankın kaçta kaçını kaplıyor bilmediğimden hava yapmasın diye tanka su doldurayım dedim ama hiç su almadı. Sanırım diyafram tankın tamamını kaplıyor. Basıncı zamanla kalmayınca da içine 3-4 litre su doluyor. Sonra dengesizlikler başlıyor. Neyse tankı yerine taktım. Banyoya giden sıcak su vanasını kapatıp şebeke vanasını açtım. Kombinin su basma vanasıyla 1 barlık su bastım ve kalorifer vanalarını açtım. Kombiyi çalıştırdım 2 gündür basınç 1.5 barda duruyor.