Kombi Jeneratörle Neden Çalışmaz?

İnvertör üzerinde," Sinawave ınvertor " yazıyor ise,gerçek sinüs, " Simulated sine wave
ınvertor" yazıyor ise,modifiye sinüs invertördür.Sizin için uyun olan " Sinawave ınvertor "
yazandır.Üzerinde yazı yok ise,ancak,bir osilaskop yardımı ile anlayabilirsiniz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu sorun saygın ve büyük işletmelerden birinin elektrik mühendisinin arkadasa sormus oldugu mülakat sorusunun aynısı!!!Bölümde incelerseniz jenaratör ve ups ince ayrıntıları bulacaksız.
 
Son düzenleme:
BİRLİKTE ÇALIŞMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KGK ve jeneratör birlikte çalışırken dikkat edilmesi gereken ana başlıklar şunlardır:
Adım yükü: Jeneratör yükü üzerine aşamalı olarak aldığında tam kapasitede çalışabilen, ancak yük anlık olarak üzerine bindirildiğinde düşük performans gösteren elektromekanik bir sistemdir. Jeneratör çalışırken yükü üzerine ani olarak aldığında KGK’daki toplam yükü kaldıramadığından jeneratör geriliminde ve frekansında salınımlar meydana gelebilir. Bu salınımlar KGK tarafından kabul edilemez kaynak olarak algılanabilir ve KGK aküden çalışmaya zorlanabilir. Yük aküye aktarılınca, jeneratör distorsiyonu, UPS’i hattan çalışmaya zorlayacak biçimde azalacak veya kaybolacaktır. Yük jeneratöre tekrar uygulandığında voltaj distorsiyonu, UPS’in bir kez daha aküye aktarılmasına yol açacak biçimde geri dönecektir. Bu çevrim yaklaşık 4 saniyede bir tekrarlanabilir. Bu nedenle jeneratör KGK ile ortak çalıştırılırken anma değerinin ancak %35 - %50 değerindeki güç değeri çekildiğinde sorunsuz çalışabilmektedir.
 

Fahri Bey, bu konu dallanıp budaklanıyor zihnimde iyice.. Fazdı nötrdü derken şimdi de jeneratörün alternatörü regüle sinüs olmalı diye bir bilgi edindim. Siz de invertör üzerinde sinawawe invertör yazmalı diyorsunuz.

Her jeneratörde invertör var mıdır? İnvertör bildiğim kadarıyla DC akımı AC akıma çeviren bir eleman.. Alternatör zaten AC üretiyorsa neden jeneratörde invertör olsun? Ya da varsa neden var? İhlasın RSM 2000 adlı robin japon motorlu ve italyan malı regüle sinüs alternatörlü jeneratörü var.. Sorduğum iki yerde bu tam sinüs çıkışlıdır dediler, siz ne dersiniz?

Regüle sinüs alternatörler tam sinüs çıkış mı üretiyorlar? Bunlar dijital kombiyi sorunsuz çalıştırabilirler mi?
 
Değerli akadaşım.
Kombinizin,saf sinüs enerji ile çalışması gerektiği anlaşılıyor.İnvertör lafının girdiği yerlerde,
saf sinüs ve modifiye sinüs kavramları da olur.Jeneratörde,invertör lafını ilk defa duyuyo-
rum.Böyle bir laf olduğuna göre,jenertör çıkışı,saf sinüs de olmayabilir.Üretici,saf sinüs la-
fını edemiyor ise,bunu anlamanın tek yolu,osilaskop kullanmaktır.Osilaskop,herkeste buluna-
bilen bir ölçü aleti değildir.Bu nedenle,jeneratör firmanızın,bu hususu teyit etmesi gerekir.
Konuyu açmış olduğunuz diğer forumlarda da,bizim vermiş olduğumuz bilgiler verilmiş olma-
sına rağmen,halen,teeddütleriniz devam etmektedir.Sorununuzun,2 kutupu şalter kullan-
mamaktan da olabilceğini de biz ve diğer forumlardaki arkadaşlar belitmiş idi.Bu ihtimali de
elimine etmeniz gerekir.
 
fahri bey, ilginiz için teşekkür ederim.. Gördüğünüz üzere net aleminde bu meseleyi sormadığım yer kalmadı.. Yanlış bişey yapıp kalıcı hasar vermekten çekindiğim için ve eğer ups ya da başka bir jeneratör alımı yapacaksam yanış bişeye para vermemek için çok sorup çok danışıyorum..

Şebeke nötrünü kullanma diyorsunuz, tamam ama bu gün jeneratörümü çalıştırıp kutuplarına baktım her iki kutbunda da elektirik vardı.. yani jeneratör de nötr yoksa ve ben şebekenin nötrünü de keseceksem bu cihazlar nötrsüz nasıl çalışacak? işte her adımda böyle aksilikler çıkıyor karşıma..
 
Yok mu bu konuda beni aydınlatacak biri??
 

merhaba arkadaşım monofaze jeneratörde nötr olmaz iki uçundada faz görürsün monofaze jeneratörler genellikle her bir uçta 110v =220v olarak çalışır kombin dijital ise çalıştıramassın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…