çaylakelektrikçi
Paylaşımcı üye
Yani hangisi iyi oluyor abi.yogusmali daha mi pahali100 m2 ise yogusmaliya gerek yok hermatik al.
Hermetikler zaten mecburi. Bacalılara artık izin verilmiyor. Olası bir gaz hatasında gaz dağıtım şirketi görürse anında gazı kesiyor.Hangisinden almalı abi hermetik mi yogusmalimi hangisi iyi oluyor
Abi bu zamana kadar ben cozuyordum sorunları.bakim yapmak basit pislik tutucu faz temizliği vs..arastira arastira bazi yedek parçalarını da degistrdim kendim ama yine de sicak su bazen hic akmıyor.bazen akiyor..
Yogusmali kombi hermatige göre en az %60 daha pahalıdır. Yogusmali kombiden verim alabilmeniz için kombinin düşük ısıda kullanılıp peteklerin daha uzun tutulması gerekir.montaj asamasinda petek uzunluk hesabı hermatik kombiye göre yapılmışsa yogusmali kombi fiyat farkını amorti etmez.Yani hangisi iyi oluyor abi.yogusmali daha mi pahali
Bilgiler çelişkili ve ilgisiz.Yogusmali kombi hermatige göre en az %60 daha pahalıdır. Yogusmali kombiden verim alabilmeniz için kombinin düşük ısıda kullanılıp peteklerin daha uzun tutulması gerekir.montaj asamasinda petek uzunluk hesabı hermatik kombiye göre yapılmışsa yogusmali kombi fiyat farkını amorti etmez.
Bilgiler çelişkili ve ilgisiz.
Hermetik:
Baca gazı ve yanma havası aynı borudan temin edilmektedir.
BACALI:
Kurulduğu mekandaki hava yanma odasına girer, genel bir bina bacası vaıtasıyla yanmış gazlar atılır. Baca sorunları dolayısı ile kullanımı yasaklanmıştır.
Bir kombi hermetik olup aynı zamanda yoğuşmalı da olmaktadır. Yoğuşma tekniği bilindik turbo sistemler gibidir. Baca gazının bir miktarının kullanılması.
Kombilerdeki tek verim unsuru kullanılan gaz miktarı doğrultusunda üretebildikleri ısı değeridir.
A kombisine 3 m3 gaz verirsiniz toplamda 25KCal üretir. B kombisine 3 m3 gaz verirsiniz toplamda 30Kcal üretir. Demekki B kombisi daha verimlidir.
Günümüz teknolojisinde kombi verimleri aşağı yukarı aynıdır. Kombi tasarrufunun tek bir koşulu vardır.
DIŞARIYA KAÇAN ISI MİKTARI:
Bir kombi sisteminde tüm pencereleri açık olarak bırakırsanız, o kombi sonsuz gaz harcayacaklardır. Yani tüm gün tüm güçleri ile çalışacaktır. Dolayısı ile herhangi bir ısınma sözkonusu olmayacaktır.
Peteklerin büyütülmesi odanın ısınma süresine doğrudan etkilidir. Çabuk ısınan bir oda çabucak soğuyorsa orada verimden bahsedilemez.
Kulanım şartları diye bir şey olmaz. Kombilerin kullanım amaçları bellidir.sizin dediğiniz her şey yolu da gidecek hadi diyelim .
kullanım şartları ,daire petek sayısı , arıza , servis bedelleri vs gibi .
Kulanım şartları diye bir şey olmaz. Kombilerin kullanım amaçları bellidir.
Daire büyüklüğü ve dolayısı ile petek sayısı, üretilen ısı miktarını etkiler.
100m2 lik bir mekan için 25Kcal'lik bir kombi yeterli ise, 140m2 lik bir mekan için haliyle daha güçlü bir kombi gereklidir.
Aynı zamanda keyfiyet te vardır.
20m2 lik bir salonda 2 petek yeterli iken 4 petek konulması da düşünülebilir. Sonuçta petekler ısıyı dışarı veren ekipmanlardır ve belli standartları vardır. Doğal olarak 4 adet 1m Tül petek kullanmak yerine 2 adet 2 şer metretül petek te yerleştirilebilir. Her iki durumda da sonuç aynıdır.
Ama peteklerin m tül olarak büyüklüğünü artırırsak mekan daha çabuk ısınacaktır.
Arıza veya servis bedelleri zaten hemen hemen aynıdır. Keza benim fikrimce ucuz olan bir servisliğe çok sıcak bakmam. Batan firma olan ferrolinin servisliği gibi
Türkiyedeki tüm ürünler için ben daima kullanıcı taraftarıyımdır. Hiçbir firmaya güvenmem ve önermem. VIESMANN markayı da 6-7 yıldır annem için takdırdığım ve kendi evime yeni bir modelini almış olduğum için önerdim.
Bu firmanın kökeni ALMANYA olduğu için teknik servislik konusunda son derece titizler. Firma ile iletişime geçip olası bir sorunu dile getirmek bile yeterli olmaktadır.
Diğer firmalar hakkında bilgi sahibi değilim. Sadece FERROLİ kullanmakta idim sorunlardanndolayı olsa gerek o firma da zaten ortalıklarda yok.
Önerebileceğiniz herhangi başka bir firma varsa elbette faydalı olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?