Kulanım şartları diye bir şey olmaz. Kombilerin kullanım amaçları bellidir.
Daire büyüklüğü ve dolayısı ile petek sayısı, üretilen ısı miktarını etkiler.
100m2 lik bir mekan için 25Kcal'lik bir kombi yeterli ise, 140m2 lik bir mekan için haliyle daha güçlü bir kombi gereklidir.
Aynı zamanda keyfiyet te vardır.
20m2 lik bir salonda 2 petek yeterli iken 4 petek konulması da düşünülebilir. Sonuçta petekler ısıyı dışarı veren ekipmanlardır ve belli standartları vardır. Doğal olarak 4 adet 1m Tül petek kullanmak yerine 2 adet 2 şer metretül petek te yerleştirilebilir. Her iki durumda da sonuç aynıdır.
Ama peteklerin m tül olarak büyüklüğünü artırırsak mekan daha çabuk ısınacaktır.
Arıza veya servis bedelleri zaten hemen hemen aynıdır. Keza benim fikrimce ucuz olan bir servisliğe çok sıcak bakmam. Batan firma olan ferrolinin servisliği gibi
Türkiyedeki tüm ürünler için ben daima kullanıcı taraftarıyımdır. Hiçbir firmaya güvenmem ve önermem. VIESMANN markayı da 6-7 yıldır annem için takdırdığım ve kendi evime yeni bir modelini almış olduğum için önerdim.
Bu firmanın kökeni ALMANYA olduğu için teknik servislik konusunda son derece titizler. Firma ile iletişime geçip olası bir sorunu dile getirmek bile yeterli olmaktadır.
Diğer firmalar hakkında bilgi sahibi değilim. Sadece FERROLİ kullanmakta idim sorunlardanndolayı olsa gerek o firma da zaten ortalıklarda yok.
Önerebileceğiniz herhangi başka bir firma varsa elbette faydalı olacaktır.
merhaba sn.
@Mr_YAMYAM
Kombi kcal hesabı metrekare ile hesap olmaz
çok iyi ısı koruması vardır 100 metrekare dairedir , ısı koruması vasattır 100 metrekare dairedir
ısı kaybına göre vs değerlere göre petek sayısı az ve çok olur .
her petek artırılması ısı derece artışı gaz yanması ve sonucunda gaz kullanımı ve bedel artmasıdır
bazı durumlarda haklısınız konfor sağlar ,
2 m tül yerine 4 m tül petek takılması normal ,veya yoğuşmalı kombi gaz parası aynı hesaba gelir .
arıza çıkarsa yoğuşmalı kombide daha fazla bedel ödersiz daha pahalıdır
eğer soğuk bir yerde ikamet ediyorsanız faydası azalır .
2 m tül petekle ısıtacağınız yeri niye aynı dereceyi için 4 petek takılsın boşuna su dolaştırmak devir daim suyu soğutmak .
2 m tül boy petek takmak doğru değildir takılmasnıı tavsiye etmiyorum
petek sanki az ısınıyor gibi olur , sıcak su çıkışı soğuk olur giren su 2 metreyi tam desteklemez desteklemesi için dereceyi artması gerekir bunun sonucunda gaz artışı ve gaz bedeli artışı olur .
soru :
1 lt ve 2 lt kap var , içindeki su ısısı 20 derece
1 lt 10 derece su var bu suyu 0.5 lt ( yarım ) kaplara paylaştırdık
sonuç :
1 lt kap su kaç derece olur
2 lt kap su kaç derece olur
kaplardaki ısı denk ısımıdır
veya
kaplardaki ısı denk olması için ne yapılmalıdır .
VIESMANN markayı da 6-7 yıldır annem için takdırdığım ve kendi evime yeni bir modelini almış olduğum için önerdim. demişsimiz .
hiç arıza yaptımı ? servis çağırdınız mı çağırdınız ise kaç kez çağırdınız , bedeli ne oldu
arıza oldumu ? bakım için mi ?
verilecek cevap miktar hiç arıza gelmemişse mantıklı bir alış veriş yapmışsınız normal ve yoğuşma tarafını bilemem siz biliyorsunuz gaz bedeli daha az ödemiş iseniz . mantıklı diyelim .
para ve konfor ? ve para kısıtlı konfor az ?
Kolay gelsin ,Sağlıcakla kalın .