petek temizliği yaptırırken kombi temizliğide yapmanızı öneririm.Kombi su basıncı ve hava basıncını kontrol ettirin.Tesisat temizliği yapılırken servis petek suyunu mutfaktaki sicak su cesmesinden tahliye ederek degistiriyor. Bunun nasil yapıldığını bilen varmı acaba
zaten genelde banyodan yapıyorum ben daha kolay oluyor hem tesisat hemde kombi devir daim yaptırıyoruz.Youtup'da onlarca video var, (Tahliye muslığu genelde banyoda olur) Çogu ticari olarak bu işi yapanlar tarafından paylaşılmış. Nasıl yaptıklarını anlatanda var üstünkörü geçenlerde. Ciğerci kedisi misalı seyrederek değilde, tecrübeleri ile ''püf'' leri paylaşarak bilgisi olan arkadaşlar;
1- Su arıtmadaki motorlar/pompalar suyu devir daim yaptırmak için kullanılırmı?
2- Temizlik sıvısı için ne önerirsiniz? Ev yapımı ne kullanılır-mı?(Bazı forumlarda çamaşır sodası öneriliyor)
3- Temizleyici, artık her ne kullanılacaksa miktarı/nasıl orantılanmalı?
4- Her petek için bireysel mi, banyodaki havlupan yada direkt kombi giriş-çıkışından borularında komple mi temizlik yapılmalı?
5- İşlem süresi/süreleri nasıl hesaplanlmalı/gözlemlenmeli
6- İşlem sıcak veya soğuk uygulanırsa verimli olur?
Yukarıda yazılmayıpta yapılması gereken/tavsiye edilen neler vardır??
Arkadaşın konusuna çökmek gibi oldu ama yeni bir konu açmakdan iyidir diye düşündüm.
tesisata makine bağlıyoruz devirdaim yapıyor,1,5 saat te genelde temiz su gelmeye başlıyor tesisattan ama evim buyukluğune yanı petek sayısına bağlı bi durum.Ne kullanıyorsunuz ekipman/temizlik sıvısı vs. işlem sırası/süresi gibi bilgileri paylaşırmısınız?
@suat zünbülgil arkadaşın diğer sorularını da maddeleriyle cevaplandırır mısın lütfen?1- Su arıtmadaki motorlar/pompalar suyu devir daim yaptırmak için kullanılırmı?
2- Temizlik sıvısı için ne önerirsiniz? Ev yapımı ne kullanılır-mı?(Bazı forumlarda çamaşır sodası öneriliyor)
3- Temizleyici, artık her ne kullanılacaksa miktarı/nasıl orantılanmalı?
4- Her petek için bireysel mi, banyodaki havlupan yada direkt kombi giriş-çıkışından borularında komple mi temizlik yapılmalı?
5- İşlem süresi/süreleri nasıl hesaplanlmalı/gözlemlenmeli
6- İşlem sıcak veya soğuk uygulanırsa verimli olur?
Yukarıda yazılmayıpta yapılması gereken/tavsiye edilen neler vardır??