Kombine Sayaç Hakkında

Ertug_TR

Üye
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
292
Puanları
1
Selam Arkadaşalar ;
İşletmede kombine sayaç var,OG'den ölçüm yapıyor.TAkip ediyorum ,çoğu zaman hem indiktif hem kapastif işareti çıkıyor.Bu normal mi , yoksa sayaç üzerinde sadece indiktif işaretini mi görmemiz gerekiyor yada aslımda tam bir kompanzasyonla her iki işaretidede görmemiz gerekiyor.Konuyla bilgisi olan arkadaşların yardımını beklerim.Saygılarımla
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Her iki işaretin de çıkması normaldir.Durumu,sayaç endekslerinden takip etmeniz gerekir.
 
Dengesiz yüklerde, fazın biri endüktif yazarken diğeri kapasitif yazabiliyor.
Bu durumda da sayaçta hem endüktif hem de kapasitif işareti çıkıyor.
Bir başka durumda şöyle, kondansatörlerin üç bacağından bir-ikisi dengesiz değer yitirmişse, röle tipine ve kompanzasyon şekline (akım trafosu sayısı) göre bu durum oluşabiliyor (Dengeli yüke dengesiz kompanzasyon yapılıyor.)

fahri yetiş'in de bahsettiği gibi en sağlıklısı endeks takibiyle oran hesabı...
 
Sayın Genç Arkadaş ;
Sistemde 2000 kVa'lık trafo RGR merlin GErin Varlogic NR 12,kondansatörlerde MErlin Gerin ve daha yeni kurulu bir tesis trafo neredeyse boşta çalışıyor gibi 50-60 A. civarında kimi zaman trafo sabiti 50 kVAr yeterli bazen fazla geliyor,sabit kademeyi 3 gruba ayırdım 20-20-10 diye endekslere göre ayarlamaya çalışıyorum , bunun için kademelerden bilgi alıp PLC'yle bir kontrol yapmayı bile düşündüm.Ama varlogic röle duruma göre sadece ortadadan kademe seçebiliyor,sabit için bir RGR ve akım trafosu bile bağlamayı düşündüm mevcut akım trafosundan bir kablo daha alıp sadece sabit için ayrı bir RGR'ye bağlasanm sizce hassasiyet ne olur .Panoda ayrı bir akım trafosu takmak oldukça zor.İlkönceleri kademeler çok yüksekti.Baştaki gruplardan biraz söktim 10-10-21,5-30-50-100-100-100-100-100-100-100 oldu , biliyorum sorunum trafonun yüksiz çalışması bu sorunu nasıl çözebilirm , yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,saygılarımla.
 
Sen onlara Kafayı Takma Endexi takip ederek % lik sınırları geçmemeye dikkat et. Ona Göre Tedbir al.
(%20 Endüktif -- %15 Kapasitif) O işaretlere gelince O anki Değerler % 0.1 bile olsa o işaretler gözükecektir.
 
Abi her ikinden de cezaayım sabitle oynayıp duruyorum çözüm bulamadım daha.Saygılarımla
 
Kardeş OG den ölçüm Yapılan yerlerde Helde Yük Değişklense Sabiti tutturamazsın. Eğer imkanın varsa Akım uçlarını OG Akım Trafolarından al. O zaman Sabit Gruba Gerek Kalmaz.
 
Sanırım Bedaş'la görüşmek lazım,ölçü hücresi elimsan'ın OG panosu içinde , orada yer varmıdır bilemiyorum.Ama benim için AG tarafından çözmek daha kolay olacak gibi .Sabit'le oynayıp düzeltmeye çalışıyorum ama her ikisinden de cezadayız . . . Yardımlarınız için sağolun , saygılarımla ..
 
Hücre içinde ne için yer arıyosun anlamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,541
Mesajlar
927,754
Kullanıcılar
452,146
Son üye
mesoooo

Yeni konular

Geri
Üst