kompanzasyon arızası cevap

Tedaş'tan yeni bir proje ( daha küçük talep güçlü ) geçirmeniz yeterli.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
deepsailor67 ' Alıntı:
açıklamalarınız için teşekkürler benim cos fi genelde kendini 1.00 a yarlıyo bunun bu degerde olması normalmi bide bizde çekilen yük sürekli degişiyor ben gemide çalişiyorum sahildeyken beslemeyi limanda sahil poanosundan alıyorum seyire çıktıgımızda degerlerde daha fazla artiş oluyo daha öncede dediğim gibi ben kompanzasyon hakkında pek bişey bilmiyorum ilk defa burada karşılaştım 3 faz sigorta yerine 1 faz sigorta kullan demişsiniz cezaya girmemek için bunu biraz daha açıklayabilirmisiniz ben kompanzasyon olayını tam olarak anlamaya çalişıyorum ve bunun için de baya ugraşiyorum

Ben bir konuya deyinebilirmiyim. Gemide olduğunuzu söylemişiniz. Seyire çıktığınızda değerlerde artış olduğundan bahsetmişiniz. Seyirde şebekeden beslenmediğiniz için kompanzasyonu neden kullanıyorsunuz. Binalarda Şebeke gidip jeneratör beslemesine geçilince kompanzasyon devre dışı kalır. Şayet limanda bulunan panonuzdan bahsediyorsak gelen yorumlarda tüm detaylar mevcut zaten.
 
bir kondansatörün sağlam olup olmadığı çektiği akıma göre değerlendirilir.kondasatörün nominal akımın %75 altına düşmemesi gerekir
 
evet panomuz sahilde bulunuyor tabiki bu yüzden de seyre çiktıgımızda problem yaşıyorum
 
kondansatörün bitmiş hemen değiştir.2,5 lik kondansatör 2 katı gibi fazla akım basması lazım belki daha fazla
 
Hocam senin her fazı ayrı kompanze eden bir röleye ve işten anlayan birine ihtiyacın var.Sistem iyi analiz edilmeli rölenin kademe alıp çıkarması düzgün çalıştığını göstermez.Sizin sisteminizde değişken fazla yük yoktur.Bu durumda rölenin fazla kademe alıp çıkarmaması gerekir.Tabi ihtiyacı olan kademeler verildiğinde.Eski nesil röleler sistemde gördüğü yükü kompanze etme mantığı ile çalışır ama ne enerji biriktirir ne de alıp bıraktığı kondansatörden bir haberdir.Yani geçmişe yönelik kıyaslama yapmaz.Büyük ihtimal sizin olmadığınız durumda röle ilk kademeyi sürekli alıp çıkararak sizi cezaya sokuyor.Sistem iyi incelendikten sonra kompanze edilemiycek tesis olduğunu sanmıyorum.Kolay gelsin 8)
 
slm ben adliye binasının kompansazyon panosuna bakıyorum gündüz değerleri takip ediyorum herşey normal ama akşam mesai saati bittikten sonra aldığım değerler kapastif artığını gösteriyor sabit kondastör yok artı 20 kva lık tirifaze güç kaynağı çalışıyor devamlı arızanın bundan kaynaklandığını düşünüyorum ki tecrübeli kadaşlara danıştım güç kaynağından olabileceğini söylediler bunu çözmem için de şönt reaktör rölesi takmamı önerdiler ğüç kaynagı ve binadaki çalışan yük kompansazyon panosunda kondastör çektirmiyor yalnız güç kaynağını kapatınca küçük değerde kondastörler devreye giriyor 025-083-083 mesai saati bittikten sonra güç kaynağınla çalışan sistemde kapasitif saatte 1.2 küsür kw atıyor benim kaç klvr şönt reaktör röle takmam gerekir tirifaze olarak
 
Yaklaşık olarak,güç kaynağı gücünün % 10 civarındadır.Ancak,en doğrusu,kapasitif yazdığını tahmin ettiğiniz ( mesai saatinden sonraki ) saatler arasında 8.8.0 endeks farklarını,endeks okuduğunuz saat sayısına böldüğünüzde çıkan rakam,reaktör gücüdür.
Mesela: saat 17 deki ( mesai bitiş saati ) 8.8.0 endeksi 100 ve saat ertesi gün 08 iken 8.8.0 endeksi 110 ise 110-100=10 kvarh,17-08 arasındaki zaman 13 saat ise, 10/13=0,76 kvarlık reaktöre ihtiyacınız var demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,896
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst