Kompanzasyon bakım sözleşmesi hakkında

sdag

Üye
Arkadaşlar merhaba. Örnek bir kompanzasyon bakım sözleşmesi olan paylaşabilecek kimse var mı aramızda..

Önemli maddeler olmak şartiyle,bunu genişletebilirsiniz.
"5. Kompanzasyon tesisindeki arızaların giderilmesi ve kullanılması lazım gelen malzemeler,işverence karşılanacak,montaj ve demontajı yüklenici tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır,"

Bu madde bence uygun değil. Yüklenici sadece takip işlemi için anlaşıyor. Montaj ve demontajı neden ücretsiz yapsın.

Bu madde,arızalı olmadığı halde,arızalı diye sökülüp !,başka yerde kullanan uyanıkları ! engellemek için konmuştur.Maalesef,kim kaça yapıyorsa,ben yarısına yaparımcıların,yolunu bulmalarını engellemenin tek yoludur.Ayrıca,dürüst bakımcıları koruyan bir maddedir.5000 ₺ lik malzemeyi alıp,parasını 6 ay sonra ancak alabilenleri ( genelde,iş sahibi,bu parayı hep geç öder ) koruyan bir maddedir.Bu madde işine gelmiyorsa,işi almak zorundada değil,kimse onu mecbur etmiyor.Ben,bakımdan değilde,malzemeden götürürüm ! düşüncesi,baştan engellenmiş olur.İşe girerken,malzeme satmak için ! değil,hizmete talip olduğunu bilmesi lazım.
Başka önemli bir durum,kendi Mühendisleri ! varken,kompanzasyon ve İşletme Sorumluluğu hizmetleri için,dışardan hizmet alınmasınada karşı oldum ve ( osos yokken bile ! ) uyguladım !

Son düzenleme:
Ben 5. maddeye ilave olarak cezalı durumda cezanın bile yüklenici tarafından ödeneceğini yazıyorum. İşine gelen işi alıyor. Şimdiye kadar işine gelmeyene de rastlamadım. İşini düzgün yapan sistemin takibini sürekli yaptığı için cezalı duruma düşmeden önce tedbirini alıyor zaten. Yedek parçalar da genelde yükleniciden temin edilir çünkü en uygun fiyatı genelde yüklenici verir. Yüklenicinin niyeti kötüyse, amacı parçayı kitlemekse zaten fiyatı da yüksek verir, iş verende başka yerden parçayı temin eder yüklenici de kötü niyetinin bedelini parçayı ücretsiz montaj etmekle ödemiş olur. Değiştirilen parça da asla yükleniciye verilmez.

Not: @fahri yetiş te bahsettiğim durumu 4.madde de belirtmiş, şimdi farkettim.​

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,820
Kullanıcılar
452,637
Son üye
Yusufmuzac

Yeni konular

Geri