kompanzasyon haftasonu neden yükselir

kondansatörleri daha küçük seç ve rölende çok önemli kademe sayısı fazla olması lazım sorun böyle çözebilirsin
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
mrhb eğer indüktif reaktif artıorsa sabit grubunuzun kapasitesini yarısı kadar artırınız .hafta sonları trafonuz açıksa trafonun da çektiği bir indütif yik vardır.
 
sistemde yük bulunmadıgında kompanzasyon reaktif cezaya giriyorsa şönt reaktörü kullanabilirsiniz
kom enerji sistemlerindebulabilirsiniz
 
arkadaşlar trafo 1600 kva gücü var bugün elk mühendisiyle görüştüm trafonun boşta şebekeden çekiceği reaktif akımın 1077 kvar olduğunu söyledi sayaç çarpanını 2070 olduğunu düşünürsek hiçte az bi rakam değil aslında en iyisi trafoyu og den kapamak ama iki tane lamba bi telefon santralinin hayrına çalışıyo ne yapalım
 
çünkü komenerji sistemlerinde bu işler için arge çalışmaları olarak auto reaktör sistemleri mevcuttur.
 


Sayın mustafa meslektaşım
Yukarıdaki yazınıza tamamen katılıyorum.
Ancak akım trafolarının 0,5 klas olrak değiştirilmesi konusuna takıldım.Bu konuyu munazara etmek istiyorum.Akım trafolarındaki clas =sınıf=HATA ORANINI GÖSTERİR.yANİ 1000/5 AKIM TRAFOSU clas=1 ise +- %1 yani 10 amper hata yapar. Aynı 1000/5 akım trafosundan 500 amper geçiyorsa 5 amper hata yapabilir.Size göre 0,5 klas ile değiştirilirse 10 amper yerine 5 amper ,,5 amper yerine 2,5 amper gibi fark edecektir.1000 amper çekilen ve yükün sabit olöadığı tesislerde 5 amperin kompanzasyonda hiç etkisi olmaz.
Bu konuya akım trafolarının clas konusunun pekişmesi için değiniyorum.
saygılarımla
 
gündüz normal olan kapasitif gece ucuyor ne yapabilirim selam
 
Sabit kondansatörünüz büyük seçilmiş ise olabilir.Onu gözden geçirip,gerekli tedbirleri al-
manız gerekir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…