kompanzasyon hakkında yardım!!

bilmeyen

Üye
Katılım
16 Ara 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Yeni kurulan trafomuzda 800kV gücünde kompanzasyon sistemi devreye girmiyor.Röle tanımlamayı yapamıyor.İlk kondansatör grubu 15kvar gucunde bir kondansatörler baslayıp 25 kvar olarak devam ediyor.Elek. muh. dedigine göre bu durumda kullanılmayan enerji tekrar dönüş yapıcaktır sisteme diyor. Yani saatten gecer pahası yazılır ancak kullanılamaz sisteme geri döner valla pek aklım sarmadı olabilir mi böle bişey acaba?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
işletmenizde omik veya indüktif ne gibi yükler var.akım trafolarınızın durumu nedir
 
tarfonuzun normal çalıştığını yani yük altında olduğunu varsayarsak ya çekilen yükler reaktif değil yada siznin kompanzasyon çalışmıyor.ozaman şunu sorayım cezalı fatura ödemesi varmı varsa kompanzasyon panosu uzman bir kişi tarafından ayarlanmalı
 
rölenizin hiç devreye girmemesi ve kondansatörleri tanımamasının nedeni bağlantı hatasıdır.
ilgili gerilimlerin ve akım trafo uçlarının düzgün bağlandığından emin olun.
fabrika yeni kurulduğuna göre düşük güç tüketiminiz varsa kademe kondansatörleri ihtiyaçtan fazla olduğundan dolayıda devreye girmeyebilir.
saygılarımla
 
Akımtrafosu çevirme oranınız büyük tüketiminiz küçükse role devreye girmeyebilir
 
eger imkanın varsa en guzel tespit yöntemi bir powermetre ile röle üzerindeki değerleri karşılaştırmaktır yada varsa enerji analizörüde olur eğer değerler birbirini karşılıyor ise rölende problem vardır bir başka röleyle değiştirerek görebilirsin eğer değerlerde farklılık varsa röle bağlantılarını kontrol etmen gerekir. Büyük olasılıkla akım trafosunu yanlış bağlamış olabilirsiniz. Dediğim gibi röle üzerinde okunan değerlerin doğruluğu sana bunu söyler.



Fahri YILMAZ
Elektrik Y. Müh.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,107
Mesajlar
923,322
Kullanıcılar
451,427
Son üye
Mehmet Lesaffre

Yeni konular

Geri
Üst