scorpion eyes
Uzman Üye
Scorpion eyes Hoca'm sonsuz müteşekkir olduğumu belirtir,mesajınız alınmıştır şükranlarımı sunarım.Tabiki Sizin gibi Saygıdeğer insanların yardım ve değerli bilgilerine ihtiyacım vardır.Benim burada anlayamadıklarım okulu okuyamadığımdandır kuşkusuz.Mesela şu aşağıdaki örneğimizin benim anlayacağım tarzda güzel bir açıklamasını yaparsanız sevinirim yani örneğimizin aşağısındaki Reaktif güç dediğimiz Q1= karekök çizgisinin altında s1-p1=510 kvar falan yazıyor bu karekök ve altında bulunan s1-p1 dedikleri ve bu s1 ve p1 üzerinde de küçük bir tane 2 rakamı yazılıdır bunların nasıl hesaplandığını açıklarsanız sevinir yani biz bunları matematik olarak nasıl birbirine çarpıyoruz? saygı ve sonsuz hürmetlerimi sunarım
ÖRNEK :Tüketicinin gücü S1 = 714 KVA
Mevcut güç katsayısı cos ø1 = 0,70
İstenilen güç katsayısı cos2=0.97
1-) Birinci yola göre aktif gücün sabit kalması istenmektedir.
p1 = S1 * cos ø1 = 714 KVA * 0,7 = 500 KW olup, bu durumda çekilen reaktif güç nedir?
Hoca'm çok çok teşşekür eder Allah razı olsun diyorum.Bu örneğin üzerinde de kafamı güzelce bir yorayım ondan sonra tekrardan derslerimize devam ederiz tabi ki rızanız var ise saygılarımla.....
yukarıdaki örneğimizde şu cümleler geçmektedir " 1-) Birinci yola göre aktif gücün sabit kalması istenmektedir " bu aktif gücün sabit kalması ne anlama geliyor acaba? saygılarımla.....
SaygıDeğer Üstad Yukarıdaki açıklamalarında geçen " pensampermetre ile çekilen akım ve cosfi bilgisini almanız gerekir. " bu cosfi bilgisini almanız dediğini biraz daha bir örnekle açıklarmısınız veya nasıl alcağımızı öğretirseniz......
Tabiki Mühterem Hoca'm şu sorumu da sormadan bu seferlik geçemiyeceğim.Örnek Bir Atölyede40 AD. 1X40 TMS),(1 AD.Monofaze Kesim Makinası 2 KW cosfi Belli değil),(3 AD. Komprösör Birinci Komprösör 20 kW cosfi 0.8-İkinci Komprösör 15 kw cosfi 0.54-Üçüncü Komprösör 15 kw cosfi 0.64) olan bu gücümüz için Biz buna nasıl bir kompanzasyon hesaplamasını yapacağız,neresinden başlayacağız ve nasıl kademelendireceğiz ve akım trafo olayı nasıl olacak (Kısacası bunu örneklerinle bizleri aydınlatırsanız sevinir saygılamızı sunarız.....
Hocam Merhaba öncelikle saygılarımı sunarken,yukarıda öğretmiş olduğun bilgilendirmelerinizi candan okuyup anlamaya çalıştım.Onların k cetvelinden nasıl pratik olarak alacağımı çözdüm fakat şu aşağıda yazmış olduğumu bir türlü çözemedim yani onu da k cetvelinden çözebilme şansımız var mı.! var ise şayet nasıl birbirine çarpılıyor...? yoksa değişik başka cetvellerden öğrenebilme-açıklayabilme şansınız var mı öğretirseniz sevinir,yürekten Allah razı olsun diyorum saygılar...... Yani Q/P=1,276 Yapar onu anladım fakat şu " Fi=Arctanfi(1,1276)=48,432 Cosfi=0,66 Sistemin cosfi değeri " dediğiniz kavramları çözemedim.
Lütfen bana trigonometrik değil de anlayacağım dilimi zaten kavramışsındır onun bana açıklarmısınız.....
Tanfi= Q / P
Tanfi = 56,38 / 50
Tanfi=1,1276
Fi = Arctanfi(1,1276) = 48,432
Cosfi = 0,66 Sistemin cosfi değeri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?