Kompanzasyon Sigortası Atıyor Neden?

bahsetmiş olduğum kompanzasyon panosunun Bakım ve sorumluluğunu yeni aldım.Sorumluluğu
almadan önce ilave makina alımından dolayı işletmenin gücü yükselmiş. 250 kw civarı olmuş. dolayısıyla kompanzasyon panosunda sisteme kondansatör ilaveleri yapılmış. Bende birtakım tadilatlar yaparak sistemin oranlarını uygun seviyeye getirdim.
mevcut 20A olan sigortaları 32A ile değiştirdim. Grubun çektiği akım 20A olmasına rağmen, 32 amperlik sigortalardan arada yine atanlar oluyor. Voltaj yüksek değil.
Birde dikkatimi çeken örneğin bir grubu besleyen 3 adet sigortalardan biri atık olduğu zaman, atık olan sigortadan akım çekildiğini gördüm. Böyle birşey olması bana mantıksız geldi. Acaba yanlışmı baktım diye düşünüyorum.
Birde eklemek istediğim sistemdeki kontaktörler kompanzasyon kontaktörü değil, dolayısıyla deşarj dirençleri olmadığı için kondansatörün 2. defa devreye girmesi anında yüksek akımdan kaynaklanıyor olabilirmi?
ilginize teşekür eder saygılar


Sn ayyıldız
Kompanzasyon kontaktörü üzerindeki dirençler deşarj direnci değildir o dirençler kondansatör grubunun devreye girme anında çektiği akımı sınırlayıp kontakların yapışmasını,zarar görmesini önler ve msn mertebelerinde devreden çıkar. Deşarj dirençleri kondansatör gruplarının içindedir ayrıca deşarj süresini kısaltmak için deşarj ünitesi kullanılır. Devreden çıkan kondansatör grubu kısa bir süre sonra devreye alınmaya kalkılırsa üzerindeki gerilim sıfırlanmadan fazlar arası 380V uygulanmış olurki bu birnevi kısadevre olur. Kontaktörede kondansatör grubuna da hasar verdirir.
Kompanzasyon kontaktörü kullanınız ve yük hareketi fazla olan bir tesis ise gruplarınız sık devreye girip çıkıyor ise deşarj ünitesi kullanınız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
her kademe devredeyken kondansatörlerin akım değierlerini ölç bir istersen daha sonra yine tam yükte devredeyken de akımlarını ölç ve harmonik den dolayı atıyor diye kontrol edebilirsin.Harmonikten veya aşırı sıcktan dolayıda atıyor olabilir.Pano havaandırması var mı?
 
akım sınırlayıcı reaktor kullanmazı tavsiye ederım şiddetle hem kondansator omru için hemde kontaktor sig arızasının azalması açısından
 
Harmonikten dolayı rezonans olabilir. Bu durumda sigorta anma akımının üzerinde uzun süreli akımlar çekiyor olabilir. Harmonik analizi yapılsa daha iyi olur.
 
harmonik ölçmernin en basit ve ucuz yolu nedir asrkadaşlar
 
harmonik tespitinin en makul yolu bir adet pens ampermetre ile kondastör lerin çektikleri akımın ölçülmesiyle tespiti olunur.
eğer nominal akımının üzerinde bir değer görüyorsan harmonik problemiyle başbaşasın demektir.
tabiki kati ve sağlıklı bir tespit için analizatör ile ölçümün gerçekleştirilmesi daha faydalı olur.
 
aynı sorun bendede var,yorumlar yeter umarım
 
bağlantıları doğru yaptığından emin ol
 
Sigortan ilk kalkış anında atıyordur,bence sigorta amperajını yükseltmelisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,704
Mesajlar
929,105
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri
Üst