Kompanzasyon sistemi devreye girmiyor

Merhaba, Kompanzasyon sistemimiz 2500KVa trafo için yapılmıştır. Entes RGSR-20S rölesi mevcuttur. Otomatik modda 100Kvar reaktif görmesine rağmen hiç bir kademe devreye girmiyor. Manuel olarak devreye alabiliyoruz. Rölenin minimum kademe devreye alma ayarı nereden ve nasıl yapılıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Merhaba, Kompanzasyon sistemimiz 2500KVa trafo için yapılmıştır. Entes RGSR-20S rölesi mevcuttur. Otomatik modda 100Kvar reaktif görmesine rağmen hiç bir kademe devreye girmiyor. Manuel olarak devreye alabiliyoruz. Rölenin minimum kademe devreye alma ayarı nereden ve nasıl yapılıyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Screenshot_20241230-192755.png

Ekli dosyalar

• 1733816242-tr_rga_rgsr_serisi.pdf
    3.4 MB · Görüntüleme: 4
Soruya alınacak eh hızlı ve dogru cevap i.içn; sorunun açıklayıcı olması gerekir.
Şunlarıda önceden belirtsen iyi olurdu. Sistem, ilk defamı devreye alınıyor.
Çalılşıyorduda, bır onarım / müdahale sonrasımı sorun oluşdu..

Soruya alınacak eh hızlı ve dogru cevap i.içn; sorunun açıklayıcı olması gerekir.
Şunlarıda önceden belirtsen iyi olurdu. Sistem, ilk defamı devreye alınıyor.
Çalılşıyorduda, bır onarım / müdahale sonrasımı sorun oluşdu..
Hayır ilk defa devreye alınmıyor. İlk devreye alınmasında reaktif yük aşırı az olduğu için otomatik devreye girmemesini normal karşıladık. Yük sayısı arttıkça reaktif artmasına rağmen otomatik olarak devreye hiç bir kademeyi almadı.
Kompanzasyon konusunda bilgili ( özellikle,Entes röleyi bilen ) birisinden yardım almanızda yarar var.
Ekler için teşekkür ediyorum. 🙏🏻

Forum istatistikleri

Konular
130,220
Kullanıcılar
453,397
Son üye
Enver05

Yeni konular

Geri