Kompanzasyon sorunu

salih10

Üye
Katılım
6 Nis 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Dostlar elimde 4 kw lık 3 Fazlı asm motor var 1 kwar lık kondansatörle güç katsayısını düzeltmeye çalışıyom cosinüsmetre capasitif 0.30 u gösteriyor sizce sorun nedir şimdiden teşekkürler


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
4 KW lık bir motor 1500 d/d için cosQ 0,84 oluyor.Bunu 0,95 e yükseltmek için 1,5 kVAr lık kondansatör bağlanması gerekiyor.
Kompanze öncesi görünür akım 8,5 A den kompanze sonrası 7,5 A e düşmeli.Amper de bu düşmeyi göremiyorsan ya kondansatörde problem var, ya da cosnüsfimetrenin doğru olduğundan(ayarlar için) eminseniz ve buna rağmen 0,30 oluyorsa kesin aşırı kompanze vardır.Bu durumda bağladığınız kondansatörün 1 kVAr olması mümkün değil...Kesinlikle yüksek değerli kondansatördür.
Ayrıca kondansatör bağlantısına 3 w 205 ohm luk deşarj direncini paralel bağlamayı ihmal etmemeni tavsiye ederim.Kontaktör kullanıyorsan kompanze için kullanılan kontaktörleri mutlaka kullan.
 
Reaktif güç kontrol rölesi ile denedim röle kapasitif 0.07 gösteriyor kondansatör 2.5 kwar motor 4 kw güç katsayısı 0,85 piyasada çalışanların çoğu 2,5 tak diyor fakat hesaplar da 1,08 kwar çıkıyor


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Ölçüm yaparken. motor yüklümü, boşdamı calısmakda. degerler bu durumlara göre değişir. Boş motor endüktıf değer yazdırır.Ölçümü yaptgınız ölçüm aleti nedir, onuda yazarmısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,927
Mesajlar
921,749
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Geri
Üst