Kompanzasyon takip çizelgesi nasıl okunur

Merhaba. Birkaç yerin kompanzasyon takibini yapmakla görevliyim. İki lokasyonda sorun var fakat ben ne yapacağımı çözemedim. Kompanzasyonu yapan firma aynı. Kapasitif fazla çıkıyor önce bunu haftasonu sadece led aydınlatma ve upsnin çalışmasına fakat diğer cihazların çalışmamasına bağlamıştım. Fakat çarşamba'dan itibaren kapasitif yüksek çıkmış. Aslında şunu görüyorum aktif güç sarfiyatı fazla olunca sorun yok ama az olunca kapasitif fırlıyor. Bir yerde ise hem endüktif hem kapasitif fırlamış, bu ne anlama geliyor? Bir listede çok büyük sorun yok kapasitif %3' te ama biri %10'da böyle giderse ceza yeriz. Nasıl bir önlem almam lazım, ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• IMG-20251013-WA0000.webp
    IMG-20251013-WA0000.webp
    200.6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20251013-WA0001.webp
    IMG-20251013-WA0001.webp
    207.6 KB · Görüntüleme: 21
Trafo güçlerini belirtmemişsiniz. Sabit geup olup olmadıgı belli değil. Endkks tarıhleride yok. Hafta içimi sonumu anlaşılmıyor.
Sistemde, yapısık kontakörler varmı.
Röleleri yeniden tnıtırmıssınız.
Gün içinde 2 3 kere, öesai bitimi yakını ve sabah erken de endeks alıp hangi zamanlarda aşım oluyor, ona göre takip edin.

Şuanda bu endekslerden fazla bilgi veremiyorum maalesef . Endeksler ise günlük, 1 ekimden bugüne sıralı. Panoları yaptırdığımız firmaya durumu bildirdiğimizde hemen şönt reaktör takalım dedi. İşin açıkçası benim amacım buna gerek olmadan mümkün olabilecek çözüm bulmak çünkü belirli bir yükün üzerinde sistem düzgün çalışıyor.

Kondansatör grupları, yükün devreye girip cıkmasına uygun olmıyabilir. ,stem gücünüze göre, mevcut grup düzenlemesi yeniden ypılndırlmalı.
S,stem gücü, aynı anda veya br arada calısan gruplar vs vs bir çok bilgiy ıhhtıyac var.

Son düzenleme:
Bilgi eksikliği mi, gizlilik mi?
İkisi de ama bilgisizliğim daha fazla. Yeni geldim buraya sistem veya pano hakkında bilgim yok. İşim bu endekslere bakarak çözüm üretebilmek. Firmanın bir hesap hatası yüzünden olmuşsa çözümü onlara İhale etmem lazım.

İkisi de ama bilgisizliğim daha fazla. Yeni geldim buraya sistem veya pano hakkında bilgim yok. İşim bu endekslere bakarak çözüm üretebilmek. Firmanın bir hesap hatası yüzünden olmuşsa çözümü onlara İhale etmem lazım.
Konuya hakim olmadan çözüm üretmeniz çok zor.

Aslında denilecek başka bir söz yok ama takibini yapacaksanız, neden olduğunu zaten anlamalısınız.
Şimdi size kompanzasyon panosuna giderek (birden fazla da olabilir, otomatik te olabilir, manuel de olabilir) yapışık kontak varmı? otomatik sistemse değerleri doğru girilmiş mi? manuelse zaten takip i sizdeyse kondansatörleri sizin devreye alıp çıkarmanız gerek. Bunları yapın demem gerek ki bilseniz yapardınız.
Firmanın önerisi şönt reaktör mü takmak? Kondansatör devreden çıkarmak yerine reaktör takıp sisteme yük bindirip enerji harcatmak? Valla ne desem bilemedim...
İşetme çalışırken problem yok ama çalışmıyorken reaktif yürüyorsa kondansatör devreden çıkmıyor demektir. Başka açıklaması yok. Panoyu kontrol ettirin.

Kompanzasyon pano içerik bilgisinin ne tür bir gizliliği olabilir anlamadım.
Öncelikle sayın @zeybek 'in belirttiği pano hakkındaki bilgilere ve bunların ne anlama geldiği, işlevsellikleri hakkında öyle böyle diyemeyeceğim, çok yeterli bilgi ile donanmanız gerekir.
Burası veya herhangi bir bilgi kaynağı bu konuda tatmin edici olamaz. Sadece ön bilgilendirme ve ihtimaller üzerine konuşulmuş olunur.
Sizden çözüm bekleyen firma konu hakkında yeterli olmadığınızı bilerek sizden çözüm üretmenizi bekliyorsa haksızlık yapıyor.
Panoyu yapan firmanın akıllı adamlarını, montör değil, davet edin, enine boyuna izleyip, ölçümler yapsınlar, size kesin sorun tespiti ve çözüm onerisinde bulunsunlar.
Yapabiliyorsaniz çözüm onerisinde garanti isteyip para ödemesini ileri tarihli yapmayı kabul ettirmeyi deneyin.

Güz ve kkış mevsimine girdiğimiz bu günlerde, havanın erken kararması ve lambaların erken yanmasından dolayı gruplarınızı, aydınlatma ve harcama olmadıgı zamanlardaki minumum yüke göre bir daha gözden geçirin.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri