kompanzasyon

salesman

Üye
Katılım
17 Ara 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar 250 KVA trafosu olan bir işletmede şu anda30 KW gibi bir yük var endüktiften cezaya giriyor kompanzasyon akım trafoları 400\5 A. ben 50\5 A. olarak degiştirerek çalıştırmak istiyorum sizce sonuç alabilirmiyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
50/5 akım trafosu uygun. Kondansatörleri de 1, 1, 1, 1, 2, 2, 2, 2, 3, 3, 3, 3 seçersen 12 kademeli bir entes röleyle anahtarlama adımlarınıda 1,1,1,1,2,2,2,2,4,4,4,4 seçersen bu iş olmuş demektir.
 
Akım trafosunu değiştirmek yerine, daha düşük algılama imkanı sağlayan reaktif röle seçmeni tavsiye ederim. Elektropan, Gruparge veya VArKON... Çünkü bu reaktif rölelerin sekonder akım algılama seviyesi oldukça iyi.
 
30 kw. yük akımı, 60 amper cıvarındadır. 50</5 amp.akım trafosu küçük gelir. Olurda, yükünüz artarsa veya değişken yükleriniz olursa,
sürekli akım trafosu değiştirmeniz gerekmektedir. Ya durceylan beyin tavsiyesine uyun, yada daha büyük değerde bir akım trafosu seçin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…