anlasıldı sizin bu konuda bilginiz fazla yokreaktif enerji şebekeye geri yollanan bir enerjidir..
Yükün ana pano barana kadar endüktif reaktif çeker cosfi değerinde endüktif eksendedir, kondansatörlerin ana baraya kadar kapasitif reaktif çeker cosfi değerinde kapasitif eksendedir. Birleşim noktasında buluşur ve birbirini yok ederler yani geri faz kayması ileri faz kayması etkisi ile telafi edilir, endüktif reaktif enerji yok edilir. Tam kompanzasyonda Ana besleme kablosunda sadece aktif güç çekilir. Bu endüktif reaktifin yok edilmesi elimine edilmesinin ispatıdır.
Ortada emme-basma, alma verme namına hiç birşey yoktur !
Az çalışmışsınız biraz daha çalışmanız gerekecek.
Ben otorite değilim şahsi fikrim de değil. Baba mesleğim elektrikçilik, 1988(Meslek lisesine başladığım.) yılından beri bu mesleğin içindeyim. Mesleki bilgi birikimim, tecrübelerim ışığında yapmış olduğum izah şeklidir ve doğru olduğunu savunuyorum. Size daha önce yapmanızı istediğim yük tarafında, kompanzasyon tarafında ve anahattaki ölçümleri yaparsanız anlattıklarımı çok daha net bir şekilde anlayacaksınız.
Olayı yanlış yorumlamam söz konusu olamaz. Bolca ispatı söz konusu atıyorum Stabil olarak 8kw aktif 2kVAr reaktif güç çeken motora ana panoda 2kVAr kondansatör bağlarsanız ana hat akımı düşer sadece 8kw aktif güç çekildiğini görürsünüz. Bu iki etkinin birbirini yok ettiğinin en açık ve net şekilde ispatıdır. Bunu ölçümler deneyler yapmadan anlamanız zordur.
Bir enerji alış verişi söz konusu olsaydı kompanzasyon yokken ki motor besleme hattında okunan 2kVAr endüktif değer kompanzasyon varken de 2kVAr endüktif okunmazdı
Motor tarafından çekilen 2kVAr endüktif reaktif güç ana hatta görülmemektedir buda 2kVAr'lık kapasitif reaktif gücün endüktif reaktif gücü yok ettiğinin faz farkını sıfırladığının en büyük delilidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?