Kompanzasyonda farklı tanım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sen hiç konuşma zaten muhattabım değilsin kafana göre takıl şu dakikadan sonra :)

Soruma yanıt verememiş ve vermesi mümkün olmayan biri olarak, seninde kafana bu soru takılsın...
 
Tek tek cevap verme sen zaten neye cevap verdin ki 200 mesaj oldu siteden alıntı direkt copy/paste formüllerden başka ne paylaştın? koca bir hiç !
O yüzden bu saatten sonra da hiç bir şey paylaşma batık geminin kaptanı :) muhattabım değilsin kafana göre takıl şu dakikadan sonra :)

:D
 
reaktif-g%C3%BC%C3%A7-jpg.25573

Soru burada. İstediğin herkesten yardım al. Akıl al. Sen güldükçe ben bu sorumu soracam ve sende cevaplayamadığın için deli olacaksın yada hatanı anlayacaksın...
 
:):cool:
Psikolojik problemli @hemmuhhemtek önce git adam akıllı bir tedavini ol sonra işine dön kompanzayonun inceliklerini öğren ama bol bol uygulama yap sadece işin teorisinde kalırsan böyle şapa oturursun :)

Bak arkadaş uygulamada saf endüktif devre diye birşey yok önce bunu kafana iyice yerleştir dolayısıyla o 90 derece olayıda sadece teorik bilgi ! Uygulamada 90 derece faz farkı la fontenden masalların 1.bölümüdür, 90 derecelik açının cosinüsünü hesaplamak için hesap makinasına gerek yok azıcık trigonometrik bilgisi olan bir insan bunun sıfır olduğunu anlar, hipotenüsün dik açı olmayacağını bilir.
Uygulamada yük formu ya R+XL şeklindedir yada r+Xc şeklindedir. Yani hiç bir yük safi endüktüktif reaktanstan oluşmaz, hiç bir yük safi ohmik dirençten oluşmaz minikte olsa endüktif reaktansı vardır ve hiç bir yük safi kapasitif reaktanstan oluşmaz minikte olsa ohmik direnci vardır.
Sırf Siz istiyorsunuz diye çok sevdiğiniz gavur kaynaklardan alıntı yaptım;

Ekli dosyayı görüntüle 25570

Dolayısıyla al gülüm ver gülüm olayı diye birşey yoktur yani sizin tabirle absorbe edilen enerji aynı miktarda geri verilmesi söz konusu değildir.

Ekli dosyayı görüntüle 25571

Senin bilgin sana benim bilgim bana, senin neyi nasıl algıladığın, nasıl ters bir bakış açısı içinde olduğun beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ama şu kulağına küpe olsun teori ile pratik farklıdır teoride öğretilen her bilgi uygulamayla birebir aynı olmayabilir, bunun en iyi örneği sizin paylaşımınız olan saf endüktif devre gibi. Uygulama tecrübesi olmayan bazı hocalar bu tür farkları bilmediği için aslında uygulamada böyledir arkadaşlar diye uyarmaz aldığı bilgiyi robot gibi iletir.
Bazı şeyleri zamanla uygulama yaparak öğreneceksiniz teorik bilgi olmazsa olmazdır ama örnekte olduğu gibi uygulama tecrübesi ile birleşmedikçe bir hiçtir !

Yani her teknik elemanın görünür gücünün iki vektörel bileşeni vardır birisi teorik bilgisi diğeri uygulama tecrübesi. İki vektör ne kadar büyükse bileşke vektör o kadar büyük olur.

Senin o dar kafanın almadığı saf endüktif ve saf kapasitif devrenin olmayışı git çalış öğren öyle gel çaylak seni :)

Şimdi istediğini yaz umurumda değilsin :)
 
Son düzenleme:
Soruma yanıt yok... Bir türkçe kaynak daha vereyim.

http://personel.klu.edu.tr/dosyalar/kullanicilar/bahtiyar.dursun/dosyalar/dosya_ve_belgeler/dersler/AC DEVRE.pdf

oradan bir alıntı yapayım. Metni hazırlayan da;

Assoc.Prof.Dr.Bahtiyar DURSUN
Department of Energy Systems Engineering


proftan alıntı.png


al gülüm ver gülüm olayı diye birşey yoktur yani sizin tabirle absorbe edilen enerji aynı miktarda geri verilmesi söz konusu değildir.

Bu kesin hükmünüzün doğru olmadığını, her mesajınıza karşılık bulabildiğim başka türkçe kaynaklar ile çürütmeye çalışacağım.

Türkçe ve ingilizce verdiğim kaynaklar sizin yorum hatası yaptığınızı gösteriyor. (Zaten prof hocamız da reaktif gücün fiziksel olarak kolayca anlaşılamayacağını söylemiş iyi de yapmış. Çünkü reaktif enerji kavramını anlamak için gerçekten anlamak istemelisin. )

Eğer yorum hatasını siz yapmıyorsanız hem türkçe kaynaklarda hemde ingilizce kaynaklarda bu bilgileri veren ve ünvanları da prof olan hocalar, mühendisler vs. yanlış biliyor. Bu ise akla ve mantığa uygun değil.
 
Son düzenleme:
kişisel atışmalar nedeni ile konu kapatılmıştır. ve sabitliği kaldırılmıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Mesajlar
930,600
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri
Üst