Kompanzasyonu Devreye Almak Gerekir mi

laempe

Üye
merhaba arkadaşlar, şantiye halindeki bir fabrikanın hazır haldeki konpanzasyonunu devreye sokmak gerekirmi ve 3 aydır trafo kurulmuş gelen faturalarda endüktif ceza gösteriyor yani kapastif 0,000 gelirken endüktif 600.00 aşşağı düşmüyortrafo kaybıyla tüketim aynı geliyor(10530.00) trafo panosundan 2 adet tali pana beslenmiş bunlar kullanılıyor bu bilgileri şantiyedeki meslek taşımızdan aldım yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim herkeze kolay gelsin.

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
eğer faturalarda ceza geliyorsa kompanzasyonu devreye almakta fayda var ama hiç makina çalışmıyorsa mantıklı olurmu bilmem belki bir süreliğine sabit kompansazyon yapılılabilirnir.

diğer ustaların fikirlerinide alın

Kompanzsyon tarifesine tabi olduğunuza göre,bir şekilde kompanzasyon yapmak zorunda-
sınız.Ölçümünüz AG de ise,elektrik kulanmasanız bile,trafo gücüne bağlı olarak bir bedel
ödersiniz.Ölçüm OG den ise,trafo için,sabit bir kondansatör koymanız gerekir.Asgari tüke-
timi yine ödemek zorundasınız.Konuyu biraz daha açabilir iseniz iyi olur.

ölçüm yapılan kısım ag.de 10 kvar sabit mevcut ama konpanzasyon ana şalteri kapalı olduğu söylendi konuyla ilgili başka bir bilgi derken neler mesala anımsatırsanız sevinirim iyi çalışmalar.

Fatura düzenleniyor ve ceza geliyorsa, demek ki abonelik açılmış ve tüketim AG sayacına göre okunarak fatura düzenleniyor. Sabit 10 kVAR yeterli gelmiyor ve endüktif reaktif cezası ödeniyor.

Kompanzasyon devreye alınarak fatura dönemi içinde günlük tüketim bilgileri (aktif-kapasitif-endüktif) takip edilerek durum kontrol altına alınabilir. Tesisin çalışır durumda olmaması kompanzasyona dilediğiniz gibi müdahale etmenizi sağlayacağından şanslısınız.

neticede konpanzasyonu devreye alıp takip edilmesi gerektiğini önemle vurgulamak gerekiyor arkadaşlar burda kapastifi nasıl artıra biliriz.

cezaya giriyorsa tabikide kompanzasyonu devreye alman lazım ama eğer ki fazla alıcı çalışmıyacaksa sadece o alıcılara sabit kondansatör kullanabilirsin
ayrıca kapasitifi artırmandaki sebep ne
kapasitifi artırman için devreye kapasitif yük çeken alıcılar bağlamalısın yada devreye fazladan kondansatör almalısın

neticede konpanzasyonu devreye alıp takip edilmesi gerektiğini önemle vurgulamak gerekiyor arkadaşlar burda kapastifi nasıl artıra biliriz.

AG akım trafolarının oranı ve kompanzasyon sisteminizdeki kondansatör güçleri mevcut yükü algılamaya ve dengelemeye uygun ise sizin dışarıdan müdahale ederek sisteme kapasitif yükleme yapmanıza gerek kalmadan gerekeni yapar. Kompanzasyon sisteminin işi budur zaten.

Siz kompanzasyon sistemini devreye alın ve son fatura dönemine ait son endeks üzerinden aktif ve reaktif oranlarınızı kontrol edin.

arkadaşım ceza geliyor diyorsun.öyleyse hemen vakit kaybetmedem kompanzasyon sistemini devreye almalısın. değişken yük varsa sabitle olacak iş değil. sen vakit kaybetme bence

arkadaşlar, bugün konpanzasyon devreye alındı ve sayaç değerlerini kaydedildi bunu günü birlik aynı saatler içinde yapılmasını ilettim aktif ve reaktif değerleri kontrol edilecek gelişmeleri sizlerle paylaşacağım herkeze teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,393
Son üye
teomann

Yeni konular

Geri