kompanzasyonun projelendirilmesi ve kurulması

entes rg3-12c kullanıyorum. Panoyu boşta test ettiğimde error 8 kodunu alıyorum ve % ledi yanıyor yani reaktif değer ayarlananın üstündeymiş. Acba pano boşta(yük olmadığından) mı bu sorun ortaya çıkıyor?

Düzeltme: Hatayı çözdüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Son düzenleme:
arkadaşlar reaktif bir pano var bunda sorun işletme çalışırken sorun yok ama durduğunda cezaya giriyor aynızamanda 220 v makina çok o yüzden dengesiz bir kullanım var ne yapabilirim teşekkürler

arkadaşlar reaktif bir pano var bunda sorun işletme çalışırken sorun yok ama durduğunda cezaya giriyor aynızamanda 220 v makina çok o yüzden dengesiz bir kullanım var ne yapabilirim teşekkürler

1. Gece yükleri gibi, yüklerin az olduğu durumlarda, röle akım trafosundan geçen akımı algılayamamaktadır (sağır kalmakta). İşletme uzun süre duruyorsa eğer uygun değerde bir sabit kondansatör işinizi görebilir.

2. İşetmede monofaze yük çok, ve de röle bir fazdan akım bilgisi alıyorsa (tek akım trafoluysa), o fazdan geçen akıma göre kompanzasyon yapılır. Bu durumda da bazen indüktiften bazen de kapasitiften cezaya girilir. Çözüm için üç fazdan akım bilgisi alan bir röle (üç akım trafolu) kompanzasyon yapmak. Eğer ki monofaze yükler çok dengesiz ise rölenin monofaze kondansatör devreye alma özelliği de olmalı.

Yüklerin tahmini güçleri ve çeşidi, kompanzasyon panosu özelliklerini verirseniz yardımımız olur gibi.

Forum istatistikleri

Konular
130,342
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri