kompanze hakkında bir soru

enorma

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar benim sorunum su ben su an 279 magazanın kompanzesinden sorumluyum ve bu magazalar için bana sadece 1 adam ve araba verdiler magazalar mugla izmir denizli balıkesir ve aydına yayılmıs durumda patronum bunları 1 arabayla hepsini 1 ayda dolasıp sorunları ortadan cözmemi istiyor sizce bu mümkünmüdür??
düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliorum tesekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
o kafayı yemiş...... masa basından talimatla bu iş olmaz, senin sistemi incelemen eksikleri cıkarıp sıparıs temın montaj kontrol ....
o mal satsın sen ısını..
kolay gelsın
 
Bir insanın bu kadar işi etkili olarak takip edebilmesi imkan dışıdır.Yetkilinize bunu anlatmanız durumun-
da size yardımcı olacağını umuyorum.Böyle bir tempoda, girilecek cezayı kendisi karşılıyor ise mesele yok.
Eğer sizden kesmeye kalkar ise,bu iş için ,işten hergün adam atması gerekir.Bazı arkadaşlarımızın faz-
la sıcak bakmadığı haberleşmeli sistemler kurulsa bile,bu kadar tesis tek kişi tarafından takip edilemez.
 
Bence bu saydığınız illerde,işten anlayan bir çok firma vardır.Bu firmaların ulaşabildikleri yerlerde kompanzasyon takip işi bu firmalara verilmeli,bu firmaların ulaşmasında biraz güçlük olan ilçe belde gibi küçük yerlere de siz bakabilirsiniz.Bu işin en mantıklı çözümü budur.Siz yetişemiyorsunuz diye adam 10 kişi istihdam edecek değil.Çünki işler düzenli gittiği sürece bu elemanlar boşta kalacak.İş veren açısından da,işçi açısındanda suistimale açık bir çalışma tarzı olacak.Aynı anda bir kaç yerde sorun çıktığında da 10 elemanın yetmediği anlarda olacak.
Balıkesir yöresi için edremit rumuzlu forum arkadaşımızı tavsiye ederim.
 
Bütün mağazaları gezip, arıza ve malzeme tespiti yapman en az bir ay sürer zaten!
Bu mağazaların çoğunda tasarruflu ampül sorunu çıkacaktır.
Dengesiz yük sorunu çıkacaktır.
Eski bir fazlı RGKR'lerini 3 akım trafolu olanlarla değiştirmen gerekecekler olacaktır.
Monofaze kondansatör tespiti gerekecektir.
tknsyn'in önerisini dikkate alarak işi yerli ustalara ihale etmek de mantıklı.
Bu mağazalar bir firmanın bayileri mi acaba? Çok dağınık bir yerleşimden bu kadar bakımın hepsini birden alma işini anlayamadım.
 
yetişmen olanaksız ama bölgeleri bu işten anlayan sorumlulara yükleyebilirsiniz.
kompanzasyonun değeri maalesef geç anlaşılıyor
yeni yılda % 14 olunca o zaman tutuşacak herkes bence %10 olmalıki biraz mesleğimizin değeri anlaşılsın
kompnzasyon problem değildir. Sistemimizinb daha verimli çalışması için olması gerekendir. Sen o müdürüne söyle yapabiliyorsa kendi yapsın parasını ben vereyim ona. Biz %1 değerini yakaladık ama bazen kimseye yetmez bu.
 
enorma ' Alıntı:
arkadaslar benim sorunum su ben su an 279 magazanın kompanzesinden sorumluyum ve bu magazalar için bana sadece 1 adam ve araba verdiler magazalar mugla izmir denizli balıkesir ve aydına yayılmıs durumda patronum bunları 1 arabayla hepsini 1 ayda dolasıp sorunları ortadan cözmemi istiyor sizce bu mümkünmüdür??
düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliorum tesekkürler...

Merhabalar
eğer siz daha iş başlamadan bu şekilde korkacak olursanız bana göre size bir yılda az gelebilir. önce Arabaya bin adamınıda yanına al mağazaları dolaş belki hiç bir sorun yoktur. belki dolandığın yerlerde %2 lerdedir oranlar. belkide 15 günde işi bitirip 15 günde tatil yapacaksın.

Sen işden korkmayacaksınki, iş senden korksun

Haydi kolay gelsin
 
tavsiyeleriniz için tesekkür ederim arkadaslar ama bu magazaların hepsinden sayac degeri istedim maalesef 180 tanesi göndermedi ve sorunlu olan 50 mağaza cıktı 1 haftalık sürecte bunları temizlemem lazım yani olay işten korkmak değil özel sektörün bazen imkansıza yakını istemesini göstermekti tesekkürler
 
Elektropan firması olarak GPRS veya internet üzerinden cihazları okuyup gerekirse müdahale edebiliyoruz. Ayrıca ufak bir modül sayesinde Hem Rölelere hemde elektrik sayacına erişip aynı anda ikisini de görebiliyoruz.
İnternetin hep kötü yanlarını değil bu tür iyi yanlarınıda kullanmak lazım ,
Selamlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,929
Mesajlar
921,776
Kullanıcılar
451,100
Son üye
smtyzc

Yeni konular

Geri
Üst