Komprasor

Kemal 047

Üye
Katılım
2 Ağu 2016
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
37
Slm arkadaşlar amatör bir sogutmaciyim biraz meslegi geliştirmek istedim bi konuda sikinti cekiyorum (artilar ) ve eksiler motorlari nasil anlaşılır yardimci olursaniz sevinirim tešekurler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dostum özelden de sormuşsun ,

Açıkçası ikisi arasındaki teknik fark şu. Örnek verirsem + sıcaklıklarda çalışan bir kompresör ile - sıcaklıkta çalışan arasında çalışma basınç farkı var. - şıcaklıklarda çalışan kompresörler gazın üzerindeki basıncı daha fazla düşürmeliki gaz daha düşük sıcaklıklara insin.

Daha düşük basınca inmekte kompresör kadar genşleşme valfide önemlidir.

Bu sektörde yani soğutma sektöründe sanayii tipi soğutma guruplarına baktığım için soğuk oda yada bir buzdolabında kompresöre bakınca - mi yoksa + mı anlayamam. Sektörün bu dalında olmadığım için malesef bilemiyorum.

Sadece bir yorum yapmak istiyorum. Bir kompresörün sıkıştırma oranı vardır. Bu sıkıştırma oranı emiş ve basma basınçlarını belirlemekte en büyük etkendir. Malum eksi sıcaklıklara inebilmek için bu sıkıştırma oranlarının yüksek olması gereklidir.

Gelecek yorumları da takip ediyor olacağım.
 
Sagol serkan abi benim anladigim kadariyla eksiler matoru ayri arti lar motoru ayridir kucuk donduruda ayni sistem buyuk gruplarda ayni
 
Dediğim gibi aralarındaki fark kompresorlerin lift basıncı farkıdır.

Konu hakkında daha derin bilgileri olan ustalarımızda bilgilerini aktarırsa bizlerde öğrenmiş oluruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst