kompresör basıncı

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
vek 50 komsan marka kompresör aşırı hava tüketiminden dolayı sürekli yükte çalışmaktadır.boşa geçmemektedir. sormak istediğim devamlı yükte çalışsa ne gibi bir sorun oluşur.saygılarımla.
 
yükte çalışmasının ekstra bi zararı olmaz ama servis ömrünü göz önüne almanız lazım, birde tam yükte mi çalışıyor devamlı?
 
aslında ideal durum kompresörün mümkün olduğunca tam yükte çalışmasıdır. enerji tasarrufu için istenen ideal budur. fakat yükte çalışma kaçaklardan dolayı oluyorsa kaçakları girmeniz size daha fazla tasarruf sağlar. birde sürekli çalışma kompresörün ömrünü daha hızlı bitirir.
 
komrpesörün yükte çalışmasının tek sakıncası hava yetiştirememe olabilir. eğer ikinci bir komrpesör daha yoksa sürekli yükte çalışan kompresör sistem için gerekli havayı yeterli oranda sağlamayabilir. Basınç yada debi olarak..
motor ve diğer komponentler olarak sürekli yükte çalışma daha sağlıklıdır..
..ya kompresörünüzün sınıfı düşük seçilmiş yada aşırı kaçaklarınız var..
 
tesisinizde öğlen yemek arasındada çalışma varmı?
duruşlarda ses yokken hava kaçaklarını kontrol edin birde sonradan eklenen
tüketim kaynakları varsa onlarda busoruna yol açabilirler.
özellikle toz tutma sistemlerindeki proses gereği kullanılan patlangaç valfleri
aşırı hava tüketirler.
birde sistem basıncınızla set değerlerini bilmeniz lazım.
kolay gelsin...
 
kompresörün çıkış vanasını kapat ve süreyi tecrübe et. eğer yinede uzun süre çalışıp otomatik yaparsa kompresörünü kontrol ettir.
 
değerli ustalar vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.kompresör tam yükte devamlı çalışırsa hararet yapar deniyor aslı varmıdır.saygılarımla.
 
havalandırma uygunsa ve radyatör petekleri temizse problem olmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…