Kondansatör diziliş sırası

wolflane

Üye
Arkadaslar forum'u alt ust ettim ama uygun bir konu buladım yardımcı olursanız sevinirim

kuaför salanu toplam güç 50 kvar gücün 25 kvar lık kısmı trifaza kalan 25 kvar lık kısım monafaze

kaç kademeli bir röle almayım dizilimi nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim role kodunu yazarsanız entes sevinirim şimdiden teşekkürler

Yüklerin karakteristiklerini bilmeden karart vermek zor. Mesela monofaze dediğiniz yüklerde, ısıtıcılar (kurutucular) varsa bunlar için kompoanzasyona gerek yoktur. Devreye mustakıl giren monofaze ve trıfaze yük gruplarını bılmek gerekir..

Yüklerin karakteristiklerini bilmeden karart vermek zor. Mesela monofaze dediğiniz yüklerde, ısıtıcılar (kurutucular) varsa bunlar için kompoanzasyona gerek yoktur. Devreye mustakıl giren monofaze ve trıfaze yük gruplarını bılmek gerekir..

kabaca yükleri söyleyeyim
zemin kat 2 adet sauna 8kw toplam 16 kw
hava perdesi 9 kw
sauna 4 kw
hidrafor 1 kw bunlar trifaze yük

monafazede ise led aydınlarma toplamda 3 kw
totem 1 kw
tabela 1 kw
9 adet her biri 1 kw 9000 btu klima toplam 9 kw
kalan gücü ise genel maksat prizleri bunların cogunu fön makinaları o kafaya geçen ısıtıcılar olusturuyor

zaten takıldığım konu da bu ısıtıcılar için kompanzasyon düşünülmüyor ise toplam gücüm nerdeyse 20 kw denebilir diger 40 kaw yı nasın ekarde edebilirim yada bunu sorunu nasıl çozerim motorlu sistemlerde sorun yok bak cosf ye 0,70 0,80 yap hesabı bitiyor ama bunlarda sıkıntı daha oncede başıma gelmedeği için biraz sıkıştım aslında

Önce kompanzasyon panosunu hazırlayın, RGK takın baglantılarını yapın, RGK

Son düzenleme:
Bir kaç yol önerebilirim. (Bende var) Bazı pens ampermetreler, devrenin, Cosfi, kVAR güçlerini hatta hata harmonıklerini bile ölçüyor. Bunlardan temin edebilirseniz. Her bir alıcının cosfilerini ve ihtiyac olan kondansatör gücünü kVAR olarak görebilirsiniz.

Sayac dan, kontrol ederek, her bir alıcıyı tek tek calıstırın,(sayacın 1.80-5.80-8.80 degerlerini yazın) 15 dakıkakadakı ilk endeksden çıkarın. 4 le çarparak saatdeki satını fıyatı bulun. 5.80 dekı sarfıyat sizin o alıcı için gerekli olan kondansatör kVA gücünü verir.
Veya, kompanzasyon panosubu hazırlayın, Kompnzasyon için gerekli olan akım trafolarını ve Reaktif Güç Rölesini takın.Yine alıcıları çalıştırın, Rölenin ekranından, her bir alıcı veya topam tesisin cosfisini veya gerekli kVA kondansatör gücünü bulursunuz

- - - Updated - - -

Önce kompanzasyon panosunu hazırlayın, RGK takın baglantılarını yapın, RGK

Özür dılerım, bu satır ototmatık kaydoldu ve yarım kaldı, mümkünse silkinebilirmi..

yani benim anladığım ezbere bir şey yapılmaz (tabiki tüm değerler bilinirse o zaman durum farklı ) ancak buradaki cihaz güçleri var fakat cihazlar yerlerinde bile değil benim ise burayı teslim etmem gerek 12 kademe bir role alıp 1.kademe 5 kvar trifaze 2. kademe 2,5 kvar trifaze 3. kademe 1 kvar trifaze koyup kalan 9 kademeyi en küçükten büyüğe doğru monafaze dizmeyi düşünüyorum sistem devreye girincede gidip hesaplarına bakıp düzeltmeler yapayım

teşekkür ederim cevaplar için

Forum istatistikleri

Konular
130,264
Kullanıcılar
453,503
Son üye
twenine

Yeni konular

Geri