kondansatör

diskoteka

Üye
Merhabalar arkadaşlar size bir sorum var cevaplayan arkadaşlara şimdiden tşkler..

arkadaşlar benim ana kartta kondansötör değiştirecegim kondansatör degerleri 1000 kapasitif 6,3 v dur. yalnız benim aldığım 1500 kapasitif 6,3 v dur sizce sakıncası olur mu? yani sadece voltajlar aynı kapasitifler farklı bir sorun yaratırmı

çok büyük bir problem olacağını sanmıyorum. eğer yanyana bir sürü aynı tip kondansatörlerden bahsediyorsan o kondansatörler birbirine paralel bağlı. yani toplam bir kapasite oluşturuyor. ama switch mode veya osilatör devresi civarı ise olmaz... ayrıca kondansatörü sökerken çok ama çok dikkatli ol. genellikle sıkı geçme olur ve iyi ısıtıp hızlı bir şekilde çekmen lazım. standart bir Elektronik karttan daha farklı.

bahsettiğim konu pc anakartı 11 adet kondansaötrün çoğu şişmiş birazı patlamış 11 de değeri aynı 6,3 v 1000 kapasitif ben 11 de değişricem 6,3 v 1500 kapasitif dir. birde şöyle bir sorum olacak şimdi pc anakart üzerinde devre elemanları devre şemalarına çok yakın söküp takma işlemi yaparken o kanallara helim gelirse o lehimleri anakartı calıştırmadan kısa devre olmuş yerleri temizlersem sorun yaşarmıyım birde lehim yaparken plaket eriyor çok azda olsa sorun olurmu ?

bahsettiğin yerde 2 grup kondansatör var. ayrı ayrı ve kendi aralarında paralel. kondansatörü sökmeden öncelikle geniş ağızlı ve kaliteli uca sahip bir havya temin et. sivri uçlu değil düz uçlu olsun. sonra sökeceğin ayağa biraz lehim sür. yani yaklaşık susam tanesi kadar lehim olsun ki havya ısısı daha fazla iletilsin. bu şekilde sökebilirsin. pc anakartı sağlam yapılmıştır. içinde delik içi kaplama vardır. yani kondansatör ayağının girdi yerde küçücük bir boru gibi bir şey var onu çıkartmamaya dikkat et. ama dediğim gibi anakartlar diğer Elektronik kart pcb sinden daha sağlam yapıdadır. kalan lehimleri temizlersen bir şey olmaz. yolları sa kaldırmadığın sürece karta bir zarar vermezsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri