Bir de, kondansatör deşarj süresi kontrolü olacakmış. Ben anlam veremedim.kullanmak istediğiniz kondansatör elde etmek istediğiniz voltaj ne kadar size basit bir şema çizeyim.
Kafam bugün biraz daha karıştı.. Kapasitörleri anlık güç verir diye biliyordum.. Akım yüksek olunca amperin boşalması o doğrultuda yüksek mi oluyor..?kullanmak istediğiniz kondansatör elde etmek istediğiniz voltaj ne kadar size basit bir şema çizeyim.
Kontaktör sorun yaratıyor çarpılmamıza sebeb oluyor. Yarı iletken o yüzden yarı iletken kontak kullanmak istiyorum..Buton sadece kontaktöre gerekli darbeyi vermek için var başka bir şey değil kontaktör kapanınca kapasite kısa devre olup üzerindeki voltajı boşaltıyor devre bu aslında
Artık deşarz süresi sıkıntı olmuyor ben aşağı inen çubukları da saf gümüş kullandığım için elektroliz e girse bile tehlike yok.. Fakat doğru akımda triyak devrede kalıyormuş butona basılınca triyakı devreden çıkarmak için birşeyker gerekiyor.. Birde anlık 300A çekecek triyak söz konusu..Bir de, kondansatör deşarj süresi kontrolü olacakmış. Ben anlam veremedim.
Şema güzel fikir.
Siz çizin hele. Nasılsa kervan yolda dizilir
Elde etmek istediğim voltaj çarpılınca zarar vermeyecek seviyeler.. Kondansatörlerin çalışma prensibini iyi bilip hesaplamalar yapmak lazım yada deneye deneye bulmam lazım.. Videodaki sonuca 1 aylık denemeler sonunda ulaştım belli bi aşamayı kat edildi.. 450v 2200 uf 3 adet kondansator 310 v da kaç uf dolmuş olur..? 100 v yapsam kaç uf lik kapasitör e ihtiyacım var..? Yukarıdaki mevcut haliyle 290 v şarj da patlama gerçekleşmiyor..kullanmak istediğiniz kondansatör elde etmek istediğiniz voltaj ne kadar size basit bir şema çizeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?