Merhaba.Elimde şu anda Siemens 3TA20 10-OA kontaktörü vardır.Bunun bobini şebekeden,avometrenin 200 mA amper-ölçer kademesinde 38 mA;10 A kademesinde ise çok hassas olmayarak 20-30 mA arasında (0,020-0,030 A) bir akım çekme değerini gösteriyor.
Sayın binbaşı ve YaşlıUzman, hakkınız ödenmez. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Biz tecrübesizlerin merakını çok naif biçimde ve güzel biçimde gideriyorsunuz.
Belki farkındasınızdır çok kurcalıyorum bu ara ve sizleri rahatsız ediyorum
Ne kadar cihaz söktükçe ne kadar fuar gezdikçe aklıma hep + birşeyler takılıyor, birbiri ile bağlantı kurmaya çalışıyorum ve çıkamadığım yerlerde sizlere başvuruyorum...
Bir arkadaşımız ufoya hareket senserü takılır mı diye sormuştu, ondan yola çıkarak bende elimdeki çıkmalardan bir kutucuk yaptım.
1m kadar kablosu var, kontaktör, merdivendeki sensörlü lambalardan ve bir prizden oluşan. Ufo yu bu kutu üzerindeki prize takıyorsunuz. merdiven lambasının çıkışlarını kontaktöre girdim. Kontaktör kullandım çünkü biliyosunuz ufo ların yaktığı elektrik uff yapıyor
Bugün deneme için bir yer etaktık bakalım. Önce herşeye çalışıyordu. Sensör lamba için olduğundan açısı geniş diye bantlarla alanını daralttım gayet de iyi oldu...
Açık kalan ufo yu kapatıp tasarruf edelim derken kontaktör bobini ile zarar etmeyelim diye düşündüm , bu konu ondan açıldı.
Hazır bahsi geçmişken kontaktörün vınlaması... çok ses yapıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? balast, trafo v.s. bunlar hep bobinli bunlarda ses yapar bu yüzden pek bir çaresini olacağını düşünmesemde yinede bir sorayım dedim.
İyi geceler...