Kontaktör ile SSR arasındaki fark.


Bunun önüne geçebilmek için SSR ın önünde hızlı tip(B veya Ar-Ag tipi) sigorta kullanmalısınız. SSR in amperajını yüksek olanı seçip, hızlı sigorta olarakta rezistansların çektiği akımın %20 fazlası seçilebilir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ysoner, ısıtıcılarınızda ssr yada kontaktör yerine fotek in tristör güç kontrol modüllerini kullanabilirsin. ssr ve kontaktör gibi aç kapa yapmaktansa ara değer alabilir plc den de kontrol edebilirsin. Ayrıca 0-20 ma, 1-5v, 2-10v, 0-5v, 0-10v ve potansiyometre ile cihaz üzerinden de kontrol yapabilirsin.
Ve ssr kısa devreden patladığı yerlerde sigortalı tip ssrleri de var. kısa devre esnasında giden sigortası oluyor. piyasadan bulduğun 1 dolarlık sigortayla değiştirebilirsin.
 
ssr kısa devre veya aşırı ısı gibi durum olmassa ömürlük olur
ssr kullanacaksan sigortaları da hızlı tip kullanmanda fayda var.
 
SSR yi 220v valf bobininde kullanıyorum her saniyede bir aç kapa yapıyor 4 senedir çalışıyor hiç bir problem yaşamadım ama rezistans da çalışır onu bilemiyorum uygulamasını yapıp test etmek lazım
 
Solid state röleler çok kullanışlıdır.Kolay arıza yapmaz.Bildiğim tek dezavantajı,kısa devrelerde patlamalarıdır.Bunun içn tesisatın iyi olması ve sigorta seçiminin hızlı olması gerekli.
 
zaten kontaktör kullanınca PID kontrol yapılmış olmazki..Normal on off kontrol olur.. yanlışmı
 

Benzer Konular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…