Kontaktör ile SSR arasındaki fark.

lambaci ' Alıntı:
PID çalışan ısıtıcılarda daha önce kontaktör kullanıyorduk ssr ye geçtik fakat ısıtıcılar sarsıntılı yerde çalıştığı için kısadevre olayı sık oluyor ve ssr de kısadevre oluyor kontaktörden daha fazla ssr değiştiriyoruz.

Bunun önüne geçebilmek için SSR ın önünde hızlı tip(B veya Ar-Ag tipi) sigorta kullanmalısınız. SSR in amperajını yüksek olanı seçip, hızlı sigorta olarakta rezistansların çektiği akımın %20 fazlası seçilebilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ysoner, ısıtıcılarınızda ssr yada kontaktör yerine fotek in tristör güç kontrol modüllerini kullanabilirsin. ssr ve kontaktör gibi aç kapa yapmaktansa ara değer alabilir plc den de kontrol edebilirsin. Ayrıca 0-20 ma, 1-5v, 2-10v, 0-5v, 0-10v ve potansiyometre ile cihaz üzerinden de kontrol yapabilirsin.;)
Ve ssr kısa devreden patladığı yerlerde sigortalı tip ssrleri de var. kısa devre esnasında giden sigortası oluyor. piyasadan bulduğun 1 dolarlık sigortayla değiştirebilirsin.
 
ssr kısa devre veya aşırı ısı gibi durum olmassa ömürlük olur
ssr kullanacaksan sigortaları da hızlı tip kullanmanda fayda var.
 
SSR yi 220v valf bobininde kullanıyorum her saniyede bir aç kapa yapıyor 4 senedir çalışıyor hiç bir problem yaşamadım ama rezistans da çalışır onu bilemiyorum uygulamasını yapıp test etmek lazım
 
Solid state röleler çok kullanışlıdır.Kolay arıza yapmaz.Bildiğim tek dezavantajı,kısa devrelerde patlamalarıdır.Bunun içn tesisatın iyi olması ve sigorta seçiminin hızlı olması gerekli.
 
zaten kontaktör kullanınca PID kontrol yapılmış olmazki..Normal on off kontrol olur.. yanlışmı:confused:
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,754
Mesajlar
920,203
Kullanıcılar
450,822
Son üye
seferarican

Yeni konular

Geri
Üst