Arkadaşlar merhaba volverine arkadaşım doğru söylemiş.Bizde elektrikli kurutma fırınlarında SSR kullanmaktayız.
Isıtıcı devrelerinde kontaktör kullanmak pek akıllı seçim değildir,çünkü ısıtıcılar devreye her giriş ve çıkşında çok fazla ark yaptığından kontak ömürleri uzun olmuyor.Bence SSR maliyeti kontaktöre nazaran biraz pahalı olabilir ama zaman dilimine bölersek SSR'nin maliyeti baya aşağı düşer.
İtalyan malı bir fırınımızda 11 senelik elektrikle çalışan kurutma fırını var,16 grup rezistansı 48 adet SSR (400V 50A ) ile kontrol ediyor.Üzerinden enfazla 8-10 adet SSR değiştirilmiştir.Bu fırın kontaktörlü olsaydı bırakın 8-10 kontaktörü bütün hepsi 8-10 defa değişirdi.Bilmem anlatabildimmi aradaki farkı
SSR'leri markası tam hatılıyamadım ama Selcid olabilir.
Carlo Gavazzi SSR kullandım fiyatı uygun ama SSR sızdırma yapıyordu onun için geri iade ettim,ama
ıstıcıda kullanmadım.Hidrolik valf bobinlerini beslemelerinde kullanmıştım (24/24 DC 5A ) karşılaştığım problem valf bobini sızdırma voltajından dolayı çekili kalıyordu (11VDC civarında ).OMRON marka SSR ile değiştirdim yaklaşık 6-7 ay oluyor hiçbir prolem ile karşılaşmadım.
ysoner arkadaşım her bir grup 70A akım çekiyor demişsin her bir grubu bölerek 3 adet 400V 40A 'lik SSR takarsan sorunu çözersin ama her 3 SSR için 3x50A çabuk
Sigorta kullan iyi çalışmalar.