Konteyner 3 fazlı elektrik tesisatı

Biliyorum hocam söyledim ama ekleme olabilir diye böyle diretiyorlar. Diğerleri de bu şekilde 9 burda 9 tane de simetriğinde var farklı jeneratörle beslenen aynı şekilde
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba 350 kva jeneratörün varsa jeneratörlerde güç faktörü 0,80 -0,90 olarak düşünülürse toplamda kw ortalama 300kw kullanılacak yükün var senin 15kw konteynırlara diger kalan güçü ortak alanlara dagıtacaksın her konteynır için ayrı bir sigorta kutusu düşünülmeli sigorta kutusunda hem K.A.R. ve ana giriş sigortası şart kontyenır içndeki aydınlatma ve cihaz hatlarıda aytı çizilmeli jeneratörden cıktıktan sonrada ana dagıtım panosu çizmelisin
 
Bazı hatalı bilgileri düzeltelim; Jeneratörde güç faktörü diye birşey yoktur. Güç faktörü demek faz farkı demektir, faz farkı demek akım ile gerilim arasındaki açısal fark demektir bunu oluşturan da yüktür, yükün yapısıdır. Ohmik yükte sıfıra yakındır, endüktif reaktif arttıkça açı büyür cosfi küçülür.

Konteynır içi şalt malzemeden bahsetmedik tabii ki Kontenıra ait sigorta kutusu, ana sigorta, KAKR ve sigorta grubu olmak zorunda. Sn @Şafak2626 verdiğiniz çizime göre bir hesaplama yaptım. Talep faktörünü %80 aldım, eş zamanlılık faktörü uygulamadım. Şantiyeyi bilen sizsiniz hangi yükler var kullanım yüzdeleri ne olur sizin daha iyi bilmeniz gerekir. Ekteki hesap üzerinden istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Son olarak bir konteynır için 25kw gibi bir güç değerini hesapta kullanmak oldukça yanlış olacaktır bu hususa önemle dikkat etmeniz gerektiğini belirtmek isterim.
 

Ekli dosyalar

  • konteynır.xls
    36.5 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,935
Mesajlar
921,840
Kullanıcılar
451,112
Son üye
NecmettinOZKARAKAYA

Yeni konular

Geri
Üst