Konteynir yatakhane kablo secimi

Merhaba arkadaslar bugun bir yere teklif vermek için ziyarete gittim. Gittiğin yer vardiyalı calisan bir fabrikanın işçiler için yapılacak yatakhane konteynirlari 1.blok da 5 adet aile konteyniri içerisinde 4 adet lamba 3 adet priz mevcut ısıtma için ufo sıcak su için ise ufak sofben kullanilcak. Diğer 5 blok da ise 4 er tane yatak bölümü 2 priz 3 lamba 1 ufo 1 er tane de wc ve dus olmak üzere ayrı bir bölüm var burada da 4 lamba ve 4 sofben olacak. Asıl mesele kablo seçiminde meydana çıkıyor. Kışın isiticilar komple çalışacak o kesin banyolarda kesin çalışacak. Kablo hesabını yaparken mevcut es zaman faktorune ilaveten ufolarin ve sofbenlerin sürekli çalıştığını baz aldım.( Sonuçta belirli bir süre bunlar sürekli çalışır halde olacak aynı anda ) hesabi dogrumu yaptim yoksa onlari da birer guc olrak hesaplayip eszamanlik formulune mi katayim. Ana panodan 6 adet tali panoya bolup her blogun beslemesi ayri yapilacak. Her bolme ve duslar icin ufo ve sofbenlere tali panodan ayri hatlar cekilecek konteynirlar kendi tesisati ile geldiginden besleme kablosu 2,5 mm cekilmis ayni sekilde metreja uygun kablo ile besleme cekip baglayacagim.

Konteyner ların besleme hattı 2.5 mm olarak çekilmiş bu kesit UFO lar için sorun teşkil etmez fakat şofbenler için sıkıntı.
Önemli olan sizin ana dağıtım panosundan tali panolara çekeceğiniz kablo kesiti.
Aynı şekilde tali panolardan her şofben için ayrı ayrı 32 amper b tipi sigorta tahsis etmek suretiyle 3x4 mm kablo çekmeniz.
Dediğiniz gibi işten çıkıp eve gelen her işçi arkadaş duş almak isteyecek doğal olarak.
Bu durumun eş zamanlı olması demek yüksek akımların çekilmesi demektir.
Ana dağıtım panosuna besleme hattı nereden alınacak.
O kablonun da kesiti önemli.
Ne saçmalıklar görüyor duyuyoruz maalesef.
Şarj mahal adlı araç şarj istasyonlarını kuruyor arkadaşım.
Direkten baxa gelen kablo 16 mm gözümle gördüm diyor fakat bizim istasyon için aynı baxtan enerji alıyoruz bizden istenilen kablo kesiti 35 mm diyor.
Bu işleri Allah'a emanet yürüten çok insan var.
Önemli olan işi yapıp parayı alıp gitmek değil ustam helalinden çoluk çocuk o parayı yemek.
Siz işinizi sağlam yapın özellikle konteyner lara güzel bir topraklama hattı çekmeyi ihmal etmeyin.
Allah kolaylık versin

Böyle her cihazın her an çalışabileceği ve bununda yüksek ihtimal olduğu durumda eşzamanlılık falan masal olur. Ya kurulu güce yakın tesisat kurarsınız ya da atan tmş lerin ve sigortaların peşinde koşarsınız. Tercih size kalmış.

Besleme hatti arazinin 15 mt onunden gecen sebeke diregi ama onun bile kaldiracagina emin degilim cunku kabaca kurulu guc neredeyse 230kw civari bu araziden sonra pek yerlesim yok tek tuk ufolar tali panolara en uzagi 38 mt olacak o sebepten 2,5 luk kaldiramayabilir. Panoya yakinlik durumuna gore 2,5 4 ve 6 olarak hesaplamistim. Sofbenler icinse dediginiz gibi 4 mm kablo cekilecekti.

Kendimi garantiye almak icin bende kurulu guc uzerinden hesap kitap yapma niyetindeyim. Riske girmeye gerek yok. Hatta dun konustugumuz da ya bu direk deki kablolar tasirmi falan muhabbeti oldu. Bende o benim sorunum degil Ben sistemi kurarim o sizin sedasla aranizdaki problem 7 konteynirlik abonelik alip 30 tane koyarsan hic birsey calismaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…