hasan alçiçek
Üye
Merhaba arkadaslar bugun bir yere teklif vermek için ziyarete gittim. Gittiğin yer vardiyalı calisan bir fabrikanın işçiler için yapılacak yatakhane konteynirlari 1.blok da 5 adet aile konteyniri içerisinde 4 adet lamba 3 adet priz mevcut ısıtma için ufo sıcak su için ise ufak sofben kullanilcak. Diğer 5 blok da ise 4 er tane yatak bölümü 2 priz 3 lamba 1 ufo 1 er tane de wc ve dus olmak üzere ayrı bir bölüm var burada da 4 lamba ve 4 sofben olacak. Asıl mesele kablo seçiminde meydana çıkıyor. Kışın isiticilar komple çalışacak o kesin banyolarda kesin çalışacak. Kablo hesabını yaparken mevcut es zaman faktorune ilaveten ufolarin ve sofbenlerin sürekli çalıştığını baz aldım.( Sonuçta belirli bir süre bunlar sürekli çalışır halde olacak aynı anda ) hesabi dogrumu yaptim yoksa onlari da birer guc olrak hesaplayip eszamanlik formulune mi katayim. Ana panodan 6 adet tali panoya bolup her blogun beslemesi ayri yapilacak. Her bolme ve duslar icin ufo ve sofbenlere tali panodan ayri hatlar cekilecek konteynirlar kendi tesisati ile geldiginden besleme kablosu 2,5 mm cekilmis ayni sekilde metreja uygun kablo ile besleme cekip baglayacagim.