Kontrolkalemi hakkında

yaww ustalar ben kimseye küs veya dargın değilim. sağlık sorunlarım ve bazı nedenlerden dolayı forumdan uzak kaldım. sağlık sorunlarımın bir kısmı hala devam etmekte. hani olurda forumda var görürsünüz de yazmam (yazamam) bilin ki tarayıcıdan dolayıdır. aklımı biraz daha ayar etmem gerekiyor. eksik tahtaları bulayım yerine çakacağım. (nah bulurum). ne yapayım kendime yalan söylüyorum.
 
Ustam güzel bakan güzel görür boşuna denmemiş. Her şeyde iyisi, güzeli de var, kötü tarafından bakmak isteyene kötü tarafı da! Güzel bakalım da, alternatif açıları da gözden kaçırmayalım.
 
Balık mevsimi açıldı ustam . Sen bol bol balığa devam . Mümkünse yanında salata ve doğal meyve suyu olsun . Başka birsey olmasın mümkünse.
 
Afiyet olsun ustam. Bol zamanında ve uygun fiyatta olursa ben de dondurucuya 3-5 tane koyarım fakat taze gibi olmuyor maalesef.
 
Afiyet olsun ustam. Bol zamanında ve uygun fiyatta olursa ben de dondurucuya 3-5 tane koyarım fakat taze gibi olmuyor maalesef.
Dün balık bu gün ara sonra devam .
Buzluğa koyduk.
Buzluk ta iyi olmuyor ama ne yapacaksınız hava bozdumu ?


Ekli dosyayı görüntüle 90684Ekli dosyayı görüntüle 90685
afiyetler olsun. eski bir balıkçı eskisi olarak rum, ermeni ve giritli balıkçılardan öğrendiğim bir soğuk saklama yöntemini sizlerle paylaşayım, denemenizi tavsiye ederim.
saklamak istediğimiz balığımızı suyun altında mümkünse karnını temizledikten sonra üzerinde mukozayı güzelce yıkıyoruz ve suyunun süzülüp kurumasını bekliyoruz. sonra tamamen kurumuş balığımızı gazete kağıdına sararak poşetleyip buzluğumuza atıyoruz. kullanmak için çıkardığımızda ise buz dolabının içinde çözülmesini sağlıyoruz. kesinlikle suya koymak yok ve mutlaka tüketilmeli ve tekrar dondurulmamalı. deneyiniz ve yorumlarınızı bekliyeyim.
 

Ben tersini biliyorum deniz tuzlu suyu ile. hafif nemini alma direk difriz
Sizin dediğiniz gibi temizle her yeri temizlemesi deniz kiyisinin soguk deniz suyu tarafında.
Veya evde deniz suyu tedariği ile donmaya yakın diyelim soğuk deniz suyu ile temizle .
Nemini giderme.

Kutuda satış yabancı veya yerli ( kopuk veya karton ) temizlenmeden konuyor .
Tabiki en kisa zamanda ve balık türünün özelliği etkenleri diyelim
Ustam fazla bilgim yok belkide yanlış biliyorum .

.
 
Son düzenleme:
Balıkçılar da temizlemeden dondurucuya konulmasını öneriyor. Norveç uskumrusu (yerinde tazesinin tadını bilmediğim için) pek fena olmuyor, yani lezzeti yerinde oluyor. Bizimkilerde maalesef değişik bir koku ve tat oluşuyor. Soğutma/dondurma derecesini tutturamıyor olabiliriz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…