Kontrolkalemi hakkında

Kutuda satış yabancı veya yerli ( kopuk veya karton ) temizlenmeden konuyor .
Tabiki en kisa zamanda ve balık türünün özelliği etkenleri diyelim
Ustam fazla bilgim yok belkide yanlış biliyorum .
kutuda satış ihracat işleminde oluyor ve balık dondurulmuyor, soğuk zincirinde gidiyor.
evde deniz suyu yok, mecburen su ile yıkıyoruz (suya tuz eklenebilir ama normal mutfak tuzu alüminyum silikat içerir) en hızlı bozunan kısımlar sakatat kısmıdır ben öyle biliyorum. yorumu siz yapınız. ben duyduğumu bildiğimi paylaştım. yapmak zorunda değilsiniz. her yöre kendine özgüdür. ne yapayım çocukluğum delikanlılığım giritlinin rumun ermeninin içinde geçti. onlardan öğrendiklerim bunlar.
 
kutuda satış ihracat işleminde oluyor ve balık dondurulmuyor, soğuk zincirinde gidiyor.
evde deniz suyu yok, mecburen su ile yıkıyoruz (suya tuz eklenebilir ama normal mutfak tuzu alüminyum silikat içerir) en hızlı bozunan kısımlar sakatat kısmıdır ben öyle biliyorum. yorumu siz yapınız. ben duyduğumu bildiğimi paylaştım. yapmak zorunda değilsiniz. her yöre kendine özgüdür. ne yapayım çocukluğum delikanlılığım giritlinin rumun ermeninin içinde geçti. onlardan öğrendiklerim bunlar.

2 - 3 pek sorun olacağı sanmıyorum direk teknede alınırsa ( buzluktan cikmamış demek istedim.
Temizlenmiş hazır olmus olur direk pişir
Ağ balığı ile olta balığı farkı var .

Kurutma tuzlu neyse
Dondurmak yeni yöntem diyorlar.

Ne olursa olsun taze ve zamanında yemek gerek.
 
Son düzenleme:
Tane 40 lira palamut fiyat çekiyorlar. Fiyatı görünce sanki yedim dedim . Cami yaptıramam ama parasıyla 😀
Google : Sanki yedim camii
 
Tane 40 lira palamut fiyat çekiyorlar. Fiyatı görünce sanki yedim dedim . Cami yaptıramam ama parasıyla 😀
Google : Sanki yedim camii
Çiftti mi ? Yazacaktım
Yazınızı okudum, yazıyı yazmadan okuduğumu unutmuşum. sonradan farkına vardım .

sile-palamudu-ve-deniz-mutfagi-507df6ce-0f82-468f-ae26-560b4afeb6e9.jpg
 
Son düzenleme:
Afiyetler olsun.:)
İlk başlarda biraz tuzluydu ama şimdilerde biraz daha yenebilir duruma geldi fiyatlar. Yine de herkesin bütçesi aynı olmayabilir.
 
Afiyetler olsun.:)
İlk başlarda biraz tuzluydu ama şimdilerde biraz daha yenebilir duruma geldi fiyatlar. Yine de herkesin bütçesi aynı olmayabilir.

20 sene önce boldu . her geçen gün azaldı .

Cık cık avcılığı ile denizin dipini tarayıp ( bilinçsiz ) balık neslini kurutmak içim elimden gelen yapılıyor .

Yolda kamyonun yanından geçmeyi bırak 50 - 100 metre arası mesafe camları kapat koku .
Sanki tavuk çitfliği yanından geçmişin gibi diyeceğim .
Yabanlar yiyor . bizlerdende vardır .

Bir de döviz kazandırıyormuş .


727985.jpg
 
Son düzenleme:
Yiyecekler dondurulurken ve tekrar
çözülürken; +4°C hızlıca geçilmeli.
Bu sıcaklıkta su en yoğun halinde
olduğundan hücre zarı yırtılıyor ve
bozulma daha kolay oluyor.

Ülkemizde pek sorun olacağını sanmıyorum .
Ne yiyecekler diyoruz dışarıdam bünyemiz alışmıştır ? desem

Haklısınız uyan kim . ( bilğiler için teşekkürler )

Resmi diyelim .
Bazılarında son tarih diyor ( özellikle süt ürünleri ) tamam
Saklanma şartlarını geçtim .

Diğerlerine tavsiye edilen son kullanma tarihi nedir ?
Tamam bu tarihte geçti bu ürünleri hiç bozulmazmı ?

Tavsiye edilen son kullanma tarihinin , tavsiyesininde sonu yokmu ?
Satış dalaveresi oyunları .
 
yaww ustalar ben kimseye küs veya dargın değilim. sağlık sorunlarım ve bazı nedenlerden dolayı forumdan uzak kaldım. sağlık sorunlarımın bir kısmı hala devam etmekte. hani olurda forumda var görürsünüz de yazmam (yazamam) bilin ki tarayıcıdan dolayıdır. aklımı biraz daha ayar etmem gerekiyor. eksik tahtaları bulayım yerine çakacağım. (nah bulurum). ne yapayım kendime yalan söylüyorum.
Geçmiş olsun, hoşgeldiniz usta.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,227
Mesajlar
934,561
Kullanıcılar
453,426
Son üye
tirex42

Yeni konular

Geri
Üst