Merhaba.Örneğin; "Beğen" kutucuğunun altında,tüm bu beğenen üyelerin ismi vardır ve kendi ismim bana "Sen" diye de görünüyor.Ben bu "Sen" e hiç de alınmıyorum,çünkü format olarak bu sistemde tamamen de otomatikleşmiş,klişeleşmiş bir hitap şeklidir.
Arkadaşlar arasında da "siz,sen,vb." 'i bu kadar büyük bir sorun ya da onur meselesi olarak da görmemek lazımdır.Eğer işin bu boyutu ciddi bir sataşma veya bir hakaret sınırına da dayandırılmıyorsa.Ancak o zaman darılıp gücenip forumdan soğuma ister istemez kendiliğinden oluşur diye düşünüyorum.
Örneğin bana da usta,sen,arkadaş,vb. çok çeşitli tarzlarda hitaplar her zaman yapılyor,ama sırf bu yüzden forumu bırakmıyor,bu hitap şekillerini o kişilere özel olarak atfedip,onları o şekliyle yani olduğu gibi kabulleniyorum,işin aslına da bakılırsa.Bu biraz da mesajlardaki içeriklerdeki kişiye yaklaşım şekli ve karşı taraftaki kişinin anlayış ve değerlendirme kabiliyeti,bazen de dikkat edilmeden ve keyfi olarak kasten yapılan hitap şekilleri de olabilir,bunları tam ayırt edebilmek güç olacağı için,bu ayrıntının üzerinde çok fazla da takılıp kalmanın gereksiz olacağı kanaatini taşıyorum.
Çünkü tamamiyle
Elektronik ortamlarda,insanların birbirini birebir olarak göremedikleri bu sanal ortamlarda (Video konferans biraz daha farklıdır bu yanıyla) bu hitap şekillerini,ille de bize yapılmasını beklediğimiz en ideal hitap şekilleriyle (Sn,Siz,Bey,vb.) yapılmasını her zaman (O kişi çok yakından da tanınmıyorsa eğer) için beklemek çok doğru olmayacaktır düşüncesindeyim ben.Ama bu demek değildir ki karşı tarafa tam bir hakaret ve kul hakkını hiç gözetmeden acımasızca yazı yazıp üzerine yürümek anlamına da hiçbir zaman gelmemelidir.Zaten bu eylemin hakaret mahiyetinde tespitinde,hukuk bağlamında bildiğimiz gibi tazminat ve kanunlar çerçevesinde bunun hesabını verebilme durumumuz bile çok rahat olarak vardır.Benim kendi şahsi düşüncem yalnızca bu şekliyle düşünmektir.Kolay gelsin.Saygılarımla.