arkadaşlar bu konu defalarca açıldı. ama kafamda takılan bazı sorular var. arkadaşlardan bazıları evlerde sadece b tipi Sigorta kullanılması gerekir derken bazıları mesela sayaçlarda c tipi kullanılması gerektiğini hatta sigorta kutusunda bile c tipi sigorta kullanılması gerektiğini sölüyor( bazı cihazlar için).. biz konutlara hep B tipi sigortalar takıyoruz. sayaç öncesine de B tipi sigorta takıyoruz. tek faz gelen evlere de aynı yani B tipi takıyoruz. biz yanlış mı yapıyoruz yoksa. arkadaşlar yönetmelik çerçevesinde bu konuya açıklık getirecek ustalarıma ve arkadaşlarıma şimdiiden teşekkür ediyorum.
Kendi edindiğim tecrübelerde yola çıkaraktan cevaplandırmaya çalışayım sorunu. C tipi sigortlar geç açan Sigorta tipleridir B lere göre ve ana panolara C, tali panolara da B tipi sigortalar konur. Ya da linye hatları için B kolon hatları için de C tipi sigortalar kullanılır. Tabi bunun yanında Klima,Isıtıcı gibi ilk kalkış anında fazla akım çeken cihazlar için B değil C tipi sigortalar seçmek daha uygundur.
Açıklama harika olmuş bir sorum vardı? Piyasada şu an b ve c tipi sigortalar mı mevcut yoksa g tipi sigortalarda kullanımda mı bilgi veririseniz sevinirim teşekkürler.
açıklama harika olmuş bir sorum vardı? Piyasada şu an b ve c tipi sigortalar mı mevcut yoksa g tipi sigortalarda kullanımda mı bilgi veririseniz sevinirim teşekkürler.
eskiden l ve g vardı. Eski binalarda görmek mümkün. Eskinin l si şimdinini b si eskinini g si şimdikinin c si... G geçiklmeli l ise çabuk atan sigortalardır.
ben de öyle düşünüyorum zaten konutlarda c tipi kullanmıyoruz. Ama abilermizin ve ustalarımızın da bildiklerini göz ardı etmemeliyiz. Bir de işin teorik kısmı var.
B tipi nominal Akımının 5 katı çekildiği zaman,C tipi Nominal akımının 8 Katı çekildiği Zaman,D tipi de Nominal akımının 10 katı çekildiği zaman Atar (açma yapar.)
Arkadaşlar bir şey soracağım. B C D her bir sigortanın akım değişimine göre Sigorta açma süresini gösteren bir karakteristik var mıdır? İnternet te bulamadım. Bir konuda lazım bana