shinanu
Üye
herkeze mrb benim adim sinan.kırıkkale unıversıtesı elektrık bolumu 2.sınıf ogrencısıyım.bu donem sıstem analızı dıye bır ders goruyoruz.hocamız bu derste fazla takılmayın dıye bızden bır proje yapmamızı ıstedı eger bunu yaparsak dersten sınava gırmeden gecıcez.bende proje olarak süt,un fabrikalarında kullanılan bir sistemi kurmaya karar verdim.sistem söyle bir bant üzerine konulan kutuları( kapları....vs ben pilastik bardak olarak yaptım)bantın uzerın de duran dolum deposunun tm altına geldıgınde durup dolum deposundaki parcanın( ben prinç olarak duzenledim)belli bir süre dökülp kapattıktan sora bantın ılerlemesı.yuruyen bant 40cm uzunlugunda 7.3cm genisliğinde,bant 12V'luk bir motorla dönuyor.2.parça olarakta dolum deposunuda 2,5lt'lik cocacola sisesinin yarısını kesıp bantın 14 cm yukseklıgıne 2 bacak sayesınde ayakta tuttum ağız kısmınıda 2 tane cocacola kapagının bir tanesi sabit digeride haraketli olacak sekılde monte ettım yanı 1.kapak sabıt 2.kapak haraketli.bu 2 kapagın yatay kısımlarına 2 tane delık deldım.(3gen seklınde)2.kapagın haraketınıdebir motor sayesınde acma kapama yapabılıyoruz.tek sorun bunun kontolunu saglıcak bır devre.bende Recep ÇETİNER'in İleri Kumanda Teknikler Ve PLC kitabi var o kıtapta baktım ama....=(Bu projenin kontrol devresinda bana yardimci olabilirseniz sevinirim SAYGILAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDEDİM
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: