KPSS


Hocam devlette çalışmayı neden kötülüyorlar anlamıyorum. Şantiyede konuştuğum ne kadar mühendis varsa hepsi mutsuz. Bitanesinin çocuğu hastanede gidemiyor adam. Bir yandan da iş veren iş bitmesi için baskı yapıyor. Adam keşke zamanında girseydim devlete diyor. Ki devletin ücretleri bence çok iyi.
Senin de dediğin gibi 2014 olmaz 2016 olur. O zaman kadar biraz deneyim, biraz para kazanırım. hem de askerlik çıkar aradan. Yeni mezun olduğum için bana çok iş verilmiyor, bu fırsatları iyi değerlendirmek lazım.
 
Niye kötüledikleri anlasam mantıklarını çözecem. 8 aydır kamudayım , özelide biliyorum. Bu devirde devleti düşünmeyen adamın ya çok iyi sermayesi yada mental problemleri vardır. Emeklilik yaşı 65 , mezun sayısı çok fazla ve dahada fazla olacak, bu şartlarda neyi düşünücen kabak gibi belli. Bu sitede bir bayan arkadaş bana mühendisliği seçtiysen zorluklarını göze almalısın deyip, 3 ay sonra çalışma şartlarından şikayet etmeye başlamıştı . Eğer bu bayan arkadaş 2014 kpss ye girmezse istiklal caddesinde ben eşeğim diye anıra anıra gezerim, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ben -cek -cak şöyle böyle değil direkt olarak kısa ve net olarak bazı şeyleri ifade ediyorum. Tabii lafımız anlayana.
 
Arkadaşlar diyelimki ben devlete girdim, sonra o kurum özelleşti. Nolacak bu durumda?
 
Arkadaşlar diyelimki ben devlete girdim, sonra o kurum özelleşti. Nolacak bu durumda?
Bu konuda çok laf tüketmenin manası yok ; işini çok iyi bilen ve çalışmaktan erinmeyen her teknik eleman her ortamda karnını doyurur ; devlet kurumlarının alayı satsa ne olacak ben kamuda çalıştığım halde hiç korkum yok aman satarsa devlet halimiz nice olur diye.........
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar diyelimki ben devlete girdim, sonra o kurum özelleşti. Nolacak bu durumda?
Yani bir KİT kurumuna atandın. Kurum özelleşirse o zaman 3 il tercih hakkı verecekler , büyük ihtimal ilk tercihine atanacaksın. Yani sen istemedğin sürece devlet seni bırakmaz. Eğer atamayı beğenmedin, o zaman ikinci bir hakkın daha var. Bu süre havuz denilen sistemdeniz , yeni kurumuna atanana kadar çalışmadığın sürecede maaşın %75 i ödenir, emekli sandığı sigortan eksiksiz devam eder.
 
anladım arkadaşlar, teşekkürler. O zaman devam kpss çalışmaya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…