KPSS

Büyük ihtimal sınav iyi geçer, şantiyede çalışmak zor olsa bile yapılabilir. Olmadı en kötü 2016 tekrar girer. O sırada 3-5 ekmek parası kazanması kötü değil. B grubu kpss çift yıllarda yapılır. B grubu demek meslek memurluklarıdır. A grubu kadrolarda kariyer meslekleridir. Tekli yıllarda yapılır.Öğretmenler her sene kpss ye girebilir.

Bu konuda ve diğer yazdıklarımda çoğu şeyi özetliyor. Kamuyu tavsiye etmemim kişsel olarak bana hiçbir faydası yok. Sadece bazı arkadaşlarımızın kafalarındaki tabuların yıkılması için çabalıyorum o kadar. Yoksa a kişisi yerine b kişisi girmiş devlete banane. Tahmin ediyorum taahhüt işlerinde çalışan çoğu mühendis arkadaşım şu an bu mesleği seçtiği için pişmandır. Devlet gibi alternatifi görmeden bilmeden, ön yargılarla bırakmak istediği bir sektörde uzun mesailerle çalışmanın pek bir mantığı yoktur. Ön yargı üniversite okurken önce çevreden, sonra okuldan kaynaklı mühendislerde oluşuyor. Bu sitede bile bu ön yargı çok vardı. Devlette çalışma diyince insanlar hemen ne işin var diyip kötülemeye başlıyorlardı. Sonra ben ve bir kaç kişi devletin sunduğu imkanları değişik bir bakış açısıyla göstermeye başlayınca bu yapı yıkıldı. İnanırmısınız özel kutumda kpss ile ilgili soru soranların haddi hesabı yok.

Teknik personelde iş yaşamının tek kriteri para, onuda diğer meslek gruplarına göre daha zor şartlarda kazanıyor. Benim için işin parasından daha çok çalışma süresi ve şartları daha önemli. Bu piyasada çok tuhaf karşılanıyor. İş görüşmesinde kabul etmiyorum adam ilk olarak maaşı arttırıyor. Ben öğrencilik yıllarımdan beraber özel matematik dersi vererek mühendislik dışı para kazanabildim, işi abartsaydım çok iyide ücret kazanabilirdim. Ama gel gör mühendis olarak işe girdik hem ücretler komik hem çalışma süreleri kabus gibiydi. Arkadaşım bu adam mühendis, usta çırak mantığıyla bu adamı iş yaşamında tutturamazsın. Adam asgari ücretle bir ay çalışmamı haftada 6 gün çalışarak dahi düşünebiliyor, ben ders saati 70 lira verebiliyorum, 1,5 haftada o maaşı kazanabiliyorum hemde 10 saat çalışarak. Bunu da siz değerli iş verenler bilemiyor.

Forum yönetimi bence şu kpss bölümü tekrar düşünmeli, eğitim sınavlar bölüm açılmalı, emin olun reyting olarak da size maddi yönden kazandıracaktır. En azından kpss ile ilgili sektörlerin reklamını alırsınız. Bir sürü ölü konuda olduğu malumken bir kez daha gözden geçirin.

Hocam devlette çalışmayı neden kötülüyorlar anlamıyorum. Şantiyede konuştuğum ne kadar mühendis varsa hepsi mutsuz. Bitanesinin çocuğu hastanede gidemiyor adam. Bir yandan da iş veren iş bitmesi için baskı yapıyor. Adam keşke zamanında girseydim devlete diyor. Ki devletin ücretleri bence çok iyi.
Senin de dediğin gibi 2014 olmaz 2016 olur. O zaman kadar biraz deneyim, biraz para kazanırım. hem de askerlik çıkar aradan. Yeni mezun olduğum için bana çok iş verilmiyor, bu fırsatları iyi değerlendirmek lazım.
 
Niye kötüledikleri anlasam mantıklarını çözecem. 8 aydır kamudayım , özelide biliyorum. Bu devirde devleti düşünmeyen adamın ya çok iyi sermayesi yada mental problemleri vardır. Emeklilik yaşı 65 , mezun sayısı çok fazla ve dahada fazla olacak, bu şartlarda neyi düşünücen kabak gibi belli. Bu sitede bir bayan arkadaş bana mühendisliği seçtiysen zorluklarını göze almalısın deyip, 3 ay sonra çalışma şartlarından şikayet etmeye başlamıştı :). Eğer bu bayan arkadaş 2014 kpss ye girmezse istiklal caddesinde ben eşeğim diye anıra anıra gezerim, bu kadar açık ve net söylüyorum. Ben -cek -cak şöyle böyle değil direkt olarak kısa ve net olarak bazı şeyleri ifade ediyorum. Tabii lafımız anlayana.
 
Arkadaşlar diyelimki ben devlete girdim, sonra o kurum özelleşti. Nolacak bu durumda?
 
Arkadaşlar diyelimki ben devlete girdim, sonra o kurum özelleşti. Nolacak bu durumda?
Bu konuda çok laf tüketmenin manası yok ; işini çok iyi bilen ve çalışmaktan erinmeyen her teknik eleman her ortamda karnını doyurur ; devlet kurumlarının alayı satsa ne olacak ben kamuda çalıştığım halde hiç korkum yok aman satarsa devlet halimiz nice olur diye.........
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar diyelimki ben devlete girdim, sonra o kurum özelleşti. Nolacak bu durumda?
Yani bir KİT kurumuna atandın. Kurum özelleşirse o zaman 3 il tercih hakkı verecekler , büyük ihtimal ilk tercihine atanacaksın. Yani sen istemedğin sürece devlet seni bırakmaz. Eğer atamayı beğenmedin, o zaman ikinci bir hakkın daha var. Bu süre havuz denilen sistemdeniz , yeni kurumuna atanana kadar çalışmadığın sürecede maaşın %75 i ödenir, emekli sandığı sigortan eksiksiz devam eder.
 
anladım arkadaşlar, teşekkürler. O zaman devam kpss çalışmaya :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,954
Mesajlar
922,067
Kullanıcılar
451,149
Son üye
allesgute75486548

Yeni konular

Geri
Üst