oguzzengin
Üye
Sen o tarz baglarsan kacak akimi Sigorta olarak kullanmos olursun kacak akim roleleri faz notr arasi akim olcumu yapar faz faz arasi deil. Bi kacak akimin icini acmanizi oneriyoumTrifaze sistemlerde 3 faz ve toprak hattı ile Çalışan makinelere kacak akim bağlanırken nötr çıkışı boşta bırakılır.
Illaki faz koruma rolesi kullanilmasi gerkir. Kacak akim da kullanilmasi gerekir ama makine icin deil tali veya ana pano icin . ornegin motorlarda dagitim panosunda kacak akim var ama motor icin faz koruma yani motor koruma roleside konmak zorundaSlm. Arkadaşlar yeterli bilgi ve tecrübe yoksa yanlış bilgi vermemek gerekir bence bu sebeple?
Ben küçük bir soru sorayım ? Kaçak akım röleleri sadece faz nötr arası akım ölçümü yaparsa sadace 3 faz ve toprak ile çalışan
Bir kaynak makinesi vs. De nasıl denetim yapar.
Bu kar tipine göre değişmezmi? Örneğin ev için kullanılan ile trifaze kullanimi olanlar gibi?
Oncelille faz koruma rolesi faz notr arasi calisir demedim dikkatli okumamissinizKaynak makineleri genelde nötre ihtiyaç duymadığından örnekleme yapıldı. Sorum şu ki faz koruma röleleri faz nötr arası iş yapar demişsiniz faz faz arası değil. Demişsinizz. O halde nötr olmayan bir sistem nasıl kaçak akıma karşı korunur. Sorum buydu.
Motor koruma motru korur adı üstünde.
faz koruma fazın sağlıklı iketilip iletilmediğine bakar size söyler.
kaçak akim ise canlı güvenliği içindir.
Ben makine imalatçısıyım 500 Kw gücündeki makinelerimizn devreye alma, planlama operasyon işlerini yürütüyorum.
Şimdi sizin söylediğinizden benim çıkardığım şu ki biz panolarımıza Troid ve roleleri boşuna takıyoruz.
Kaçak akım rolesi. Faz faz arası kaçağada bakar bunu belirteyim . 3 faz bir nötr olan bir kaçak akım rölesi. 1.faz+ 2. Faz + 3.faz + Nötr dür bunların toplamında 30ma dan küçükse sorun yok, büyükse devreyi açar. kimisida yangın koruma eşiği olan 300ma ya set edilmistir. Benim bildiğim bu yönde.
Sn. @devil190795 sorunu çözebildinizmi ?
Üstad asenkron motora kacak akim bağlanacak..bunu nasıl baglarsin.?.asenkron motorda nötr olmaz.rst ve toprak girişi olur dimi..buna kacak akim rolesi bağlamak için rst + nötr kakr rolesine bağlanır.çıkış terminalinde nötr boşta bırakılır..toprak hattı da gövdeye baglanir..bu sekilde sorunsuz çalışır.denemesi bedava.Sen o tarz baglarsan kacak akimi Sigorta olarak kullanmos olursun kacak akim roleleri faz notr arasi akim olcumu yapar faz faz arasi deil. Bi kacak akimin icini acmanizi oneriyoum
Asenkron motora cok gzel kacak akm baglanir cok guzelde calisir ta en bastada soylemistim.Üstad asenkron motora kacak akim bağlanacak..bunu nasıl baglarsin.?.asenkron motorda nötr olmaz.rst ve toprak girişi olur dimi..buna kacak akim rolesi bağlamak için rst + nötr kakr rolesine bağlanır.çıkış terminalinde nötr boşta bırakılır..toprak hattı da gövdeye baglanir..bu sekilde sorunsuz çalışır.denemesi bedava.
Yanlış bildiğin seyi Düzeltmek için ugrasiyorum yanlış anlama lütfen abi..ama kacak akim rolesi hic bir zaman sigorta gibi çalışmaz..üzerinde yazan 40 amper 63 amper gibi değerler,kontaklarinin taşıyabileceği akim değeri..bunların fazlasini baglarsaniz kacak akim rolesi bozulur ve çöp olur..Üzerindeki mandal sadece kacak akim siniri asilirsa atar..üzerinden kısa devre akımı gecrse patlar gider.Asenkron motora cok gzel kacak akm baglanir cok guzelde calisir ta en bastada soylemistim.
Ama kacak akim gorevi gormez Sigorta gorevi gorur k.a.r kac amperlikse o kadar gecer 40 lik sa 50 A da atacaktr.
Ki zaten asenkron motor yalin da kullanilmaz genelde, frekans konvektoru gibi suruculerde kullanilir. Siz notr bosta birakip devam ediniz bnddn bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?