salih541240
Üye
Starta basıldığında lamba 10sn yanacak 10 sn sonra sönecek şekilde kumanda devresi çizimi lazım acil
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/sıralı-çalıştırma.144756/#post-938989Starta basıldığında lamba 10sn yanacak 10 sn sonra sönecek şekilde kumanda devresi çizimi lazım acil
Valla ustad anlamadım ya bana kumanda devresi lazım elinden geliyorsa bana yardımcı olur musunuz----------ZR-NC------X------S-NO----X-------(K1)------
X----K1-NO----X-------(ZR)------
biraz elime yüzüme bulaştırdım zeybek ustam
sen ne okuyorsun merak ettim? burada herkesin elinden bir şeyler gelir; ama beleşe bilgi olmaz. yarın sen mezun oldun hadi yap dediler ne b*k yiyeceksin. otur ders çalış biraz ve araştır.Valla ustad anlamadım ya bana kumanda devresi lazım elinden geliyorsa bana yardımcı olur musunuz
Ya dayı ben ne diyorum sen ne yazmışsınsen ne okuyorsun merak ettim? burada herkesin elinden bir şeyler gelir; ama beleşe bilgi olmaz. yarın sen mezun oldun hadi yap dediler ne b*k yiyeceksin. otur ders çalış biraz ve araştır.
Ekteki görsele göre bir devre yapmalısınız anlamadiginiz bir sey varsa sorun lütfenMERHABA ARKADAŞLAR,MOTORU TERMİİK RÖLEDEN ÇALIŞTIRIYORUZ.BUNU REVİZE EDEECZ.SİSTEME STAR-STOP BUTONU İLAVE ETMEK İSTİYORUZ.BUNU ÇALIŞMASINI NASIL YAPABİLİRİZ.FOTOĞRAFTAKİ SİSTEME STAR-STOP BUTONU İLAVE EDİP MAKİNAMIZI BUTONLARLA ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUZ.BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ.
termiklerin çıkışına birer kontaktör ilave edin kontaktörlerin a2 lerine nötür girin 1.fazdan stop butonuna girin stop butonundan çıkıp start butonuna ve kontaktörlerin açık uçlarına giriş yapın startın çıkışından ise kontaktörün karısındaki acık uclarına ve kontaktörlerin a1 uclarına giriş yapın bu işlemi her sistem için ayrı ayrı yapınMERHABA ARKADAŞLAR,MOTORU TERMİİK RÖLEDEN ÇALIŞTIRIYORUZ.BUNU REVİZE EDEECZ.SİSTEME STAR-STOP BUTONU İLAVE ETMEK İSTİYORUZ.BUNU ÇALIŞMASINI NASIL YAPABİLİRİZ.FOTOĞRAFTAKİ SİSTEME STAR-STOP BUTONU İLAVE EDİP MAKİNAMIZI BUTONLARLA ÇALIŞTIRMAK İSTİYORUZ.BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ.
termiklerin çıkışına birer kontaktör ilave edin kontaktörlerin a2 lerine nötür girin 1.fazdan stop butonuna girin stop butonundan çıkıp start butonuna ve kontaktörlerin açık uçlarına giriş yapın startın çıkışından ise kontaktörün karısındaki acık uclarına ve kontaktörlerin a1 uclarına giriş yapın bu işlemi her sistem için ayrı ayrı