Kuru Kontak Çıkışı Nedir?

@fkose röle nedir nasıl çalışır diye bak.
 
kontaktör enerjilendiğinde kontaklar da enerjilenmez mi? O zaman kontakların çekmesi nasıl oluyor. enerjisiz kontak çeker mi?
Hayır enerjilenmez kontakların enerji giriş ve çıkış kontakları kontaktörü çektiren bobin ucundan farklıdır!Arkadaşların da söylediği gibi 24Vdc bobinli bir kontaktörle 380Vac bir motor çalıştırabilirsiniz!220Vac bobinli bir kontaktörün kontaklarından 24vdc de geçirebilirsiniz!
 

iyon akışı + dan - ye olmaz. - den + ya olur. birde kuru kontak tanımı ile iyon akışını nasıl bağdaştırdın.
elektromıknatıs etkisi ile mekanik olarak kontaklar birleşiyor. bir plate mıknatıs ile çekiliyor bu plate e bağlı olan kontak veya kontaklar diğer kontaklara temas ediyor bunun neresini anlamadın?
 
İlginize teşekkür ederim,
İyon akışından demek istediğim akımın devam etmesi idi.
DCS ile kontrol edilen motorlar var,
bu motorların çalıştı ve durdu(DI) ile çalış ve dur(DO) bilgileri isteniyor. DO noktaları için DCS tarafına bir röle koymak zorundayız, bu röle 24Vdc ile besleniyor. Çalış ve Dur bilgisini gönderdiğimiz zaman röle çekiyor ve kontaklarında bekleyen 220 Vac hareketine devam ederek motorun kontaktörüne gidiyor ve kontaktörün kumanda kontaklarını çektiriyor, ve de çalıştırıyor.
Bu söylediğim doğru mu acaba ?
Eğer doğru ise bu kablo sadece kontakları çektiriyor, bobini enerjilemiyor ki motor nasıl çalışıyor?

DI noktaları için ise DCS ten çıkan 24Vdc( bu defa röle yok?) kontaktörün kumanda kontaklarından normalde açık ucunda(çalıştı bilgisi) bekliyor. Motor çalıştığı zaman normalde açık olan uçlar normalde kapalıya dönüyor, 24V dc yoluna devam ederek tekrar DCS e geliyor.
Bu söylediğimde doğru mu acaba?

teşekkür ederim.
 
Basit elektrik/lamba devresinden farkı nedir @fkose? Lamba yerine motor röle koymuşsun neresi fark ediyor?
 
dcs den çıkan 24vdc rölenin bobinini enerjiliyor.enerjilenen bobin elektromıknatıs etkisi ile kontakları birleştiriyor. bu kontaklardaki 220vac yada her ne voltaj bağlı ise farketmez bir başka yükü sürüyor.buradaki bir başka yük sizdeki motorun kontaktörü.bu kontaktör de röleden farksızdır. bununda bobini enerjilenince mıknatısetkisi ile kendi kontaklarını birleştiriyor,birleşmişleri ayırıyor. röle veya kontaktör burada hem izolasyon sağlıyor hemde yüksek güçleri düşük güçlerle kontrol etmeye olanak sağlıyor.

(iyon akışının akımlada alakası yoktur. ilk iletimin fiziksel temastan önceki halidir iyon akışı. bu tamamlandıktan sonra akım akar + dan - ye doğru. fakat bu konuyla hiç ilgisi yok kafanızı karıştırmasın)
 
birde çalıştı ve durdu bilgisini röleden almak çok anlamsız. röle çeker yada bırakır fakat motor yine çalışmayabilir. motor arızası varsa röle çektiğinde siz çalıştı olarak algılarsınız. röleden alınırsa bir geri besleme yapmış olmuyorsunuz. dcs komutu verince röle %80%90 ihtimalle hep çekecektir öyleyse dcs komut verdiyse motor çalıştı diyebilirsiniz ama bunlar gerçek bir feedback olmuyor. motora bir encoder bağlamak ve bu encoder dan feedback almak en doğrusudur.
 
Bilgileriniz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…