kuru ve jel akler hakkında bilgi...

canj23

Üye
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
168
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar kuru ve jel akler hakkında bilgiye ihtiyacım var rüzğar türbinlerinde kullanmak istiyorum.aralarında ne fark war anlayamadım.birde bu akulerin sarjı için cihazımı kullanmammı gerekiyor biraz arastırdım ama daha cok kafam karıstı aydınlatırsanız cok sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
[h=3]Kuru Akü Nedir?[/h]Bakımsız ( Asit veya Su ilavesi gerektirmeyen ), kapalı tip akülere Kuru Akü denir. VRLA Akü ( Valf Regulated Lead Acid ) ( Sübap Ayarlı Kurşun Asit Akü ) olarak da bilinirler. Kuru Aküler iç yapıları ve teknolojilerine bağlı olarak ikiye ayrılır ;
AGM Akü ( elektroliti separatörlere emdirilmiş ) ve JELAkü.
Bu akülerin temel özelliği asit taşması veya sızdırması olmamasıdır. Gaz çıkışı yok denecek kadar azdır. Bu yüzden çok güvenlidir ve rafta bekleme ömürleri çok daha uzundur. Ayrıca sulu akülere kıyasla titreşime karşı daha dayanıklıdır. Sevkiyatı, taşınması sorunsuzdur. Kullanım alanları arasında sabit tesisler, UPS’ler, tekneler ve santraller vardır.

Basa dön

[h=3]JEL Akü Nedir?[/h]Jel Akü ; içerisinde jel - jöle kıvamında elektrolit bulunan akülerdir. Ağır çevresel koşullara özellikle de sıcaklığa ve titreşime dayanıklı bakımsız akülerdir. Bu yüzden denizcilik sektöründe ve Güneş Enerji Sistemlerinde özellikle tercih edilirler.
Jel Akü hemen şarj edilmese bile, derin deşarjdan tamamen geri döndürülebilir. Günlük çevrimsel kullanım için idealdir... Uzun deşarjlarda mükemmel performans gösterirler...

Basa dön
 
Cok sagolun cevabiniz icin.ama ogrenmeye calistigim Simdi. bn bu akuleri direk ruzgar jeneratorunden sarj edebilirmiyim onu merak ediyorum yoksa araya birde sarj cihazi gibi biseymi baglamam gerekiyor.
 
Rüzgar jeneratöründen gelen akımla direk şarj edilemez. Araya şarj kontrol cihazı konmak zorunda. Jeneratörden gelen akım ac ise köprü diyotla doğrultup, şarj kontrole girer. Şarj kontrol çok işlevli olmalı. Akü dolduğunda gelen akımı başka bir yüke yönlendirmeli. Bu yük, rezistans olabilir. Aksi halde akü dolduktan sonra boşa çıkan kanatlar çok hızlı dönerler. Hem kanatlar parçalanır hem de gelen gerilim yükseleceği için şarj kontrol devresini yakar.
 
Hasancam79 teşekkürler bilgi için. şimdi benim elimde 110 dc redresörler var bunlar sulu tip akü kullanmaktalar, 1,3 V. bunları komple kuru tip aküler le değiştirmek istiyorum. acaba hangisini tavsiye edersiniz. AGM mi yoksa JEL mi ? ömürlerinin hangisi daha uzun?
 
Cok tesekkur ediyorum verdiginiz bilgiler icin sn sef musadenizle bir soru daha sormak istiyorum diyelim sabit akumuzu sabit 10A sarj ediyoruz kullanacagimiz aku 10 kati yani 100A lik aku sarj edebiliyoruz diye biliyorum ama paralel olarak istedigim kadar 100A aku baglayabilirmiyim onun cevabini bulamadim yardimlarinizi bekliyorum hoscakalin
 

Forum istatistikleri

Konular
129,449
Mesajlar
926,886
Kullanıcılar
452,009
Son üye
snejniybar

Yeni konular

Geri
Üst