Kuyudan akan su ile elektrik üretilebilirmi

http://www.temsan.gov.tr/mikroturbin.html Ciddi bir iş düşünüyorsanız bu siteye bakın.Amatör bir iş düşünüyorsanız ,tyildizak arkadaşın yazdığı otomobillerdeki elektrik sistemini adapte etmek uygun olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
minyatür hidroelektrik santral yapmak istiyorum havuzdan akıtıp enerji elde etmeyi düşünüyorum mümkün mü:(yardımcı olursanız sevinirim..
 
hooligan arkadaşımın bahsetmeye çalıştığını ya yalnızca ben anladım yada yanlış anladım.

şimdi kuyulardan çekilen su ya hemen yada taş çatlasın bir kaç yüz metre sonra açık su kanallarına bırakılır(beton veya toprak) burdan sonra suyun kaç kilometre yol alacağına allah kerim :D ve günlerce aylarca sulama amaçlı olarak belli başlı ana hatlardan akmaya devam ediyor. misal bizim orda (manisa için konuşuyorum) kilometrelerce DSİ nin sulama kanalları var son bir kaç yıldır yılda taş çatlasın iki hafta su veriliyor fakat bu kanallar aylarca çiftçiler tarafından suyun iletimi için kullanılıyorlar(10 km ötesine suyun açıktan gönderildiğini gördüm). burda minimum 100-150 ton / saat ten bahsediyorum. çoğu zaman bu değerin 250-300 litre / saniyeyi gördüğü olabiliyor.

özetle düşük yükselti farklarında AÇIKTAKİ akıntıyı değerlendirebileceğimiz bir tribün uygulaması varmıdır. misal eski un değirmenlerimiz gibi...

umarım kimse bana ukela gözü ile bakmaz :)

saygılarımla...
 
hareketin olduğu yerde enerji olur ve enerji dönüşümlü bir şey olduğu için hareket enerjisi bir şekilde elektrik enerjisine dönüştürilebilir. Önemli olan elektrik enerjisini üretirken ürettiğimiz enerjinin değerinden daha fazla masraf yapmamaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,064
Mesajlar
922,948
Kullanıcılar
451,344
Son üye
sezgin12

Yeni konular

Geri
Üst