Ladder Türk Plc Programı...

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hayır,çalıştıramazsınız.
Kısmet olursa uzun zamandır ara vermek zorunda olduğum Ladder Türk programının çalışmalarına 3 ay içinde tekrar başlayıp 2010 yılı içersinde bitireceğiz.

İlginize ve iyi dileklerinize teşekkür ederim.
 
Her hangi bir derleyici kullanmayacaz, biz yazacaz.
Kısmet olursa çalışmalara 1 ay sonra başlıyoruz. Hedefimiz 2010 yılı sonunda bitirmek.
 
Bende Siemens plc hmi Scada biliyorum ve cok uygulama yaptim ve artik ikinci bir marka ogrenmeye karar vermiştim, Turk mali plc scada op yazilimlari duyunca cok heyecanlandim, sevindim, Efendim inşallah yazilim arayuzleri bitirirsiniz ve plc op uretmeye de başlarsınızda bizde sizden satın alırız ve sistemlerimizde kullanırız. Siemens çok pahali, ikinci bir marka ögrenmek şart. Saygılar. Başarılar.
 
fultek firması gerçekten başarılı modüller ve yazılım gerçekleştirmekte.

şimdi birkaç sorum olucak sitelerini ve ürettikleri ürünleri incelediğimde hem sanayi hem eğitim amaçlı olarak paralel ürün vitrini oluşturmaktalar kullandıkları teknoloji ayrıntıları ise bulunmamakta buda ticari amaçlı olduğu içindir.

2010 yılı itibari ile PARSNAV teknolojisini üretmeye başladık ve 2011 ilk çeyreğinde yerli modüllerimizi suncaz ancak fark şurda çıkıyor bizim yaptığımız tüm modüller PIC tabanlı yani 16F84 pragramlayabilen bir lise son öğrencisinden yüksek lisans bitiren veya hobi amaçlı pic kullanan herkes pc ile bu modülü plc şeklinde kullanabilir.

bu arada modüller sanayide kullanılabilecek özellikte anlattığım örnekte 16F84 dedim bu onu kullandığımızdan değil tabiiki yapılan modüller kişisel girişimle hobi amaçlı değil biz o şekilde yola çıkmadık

en iyi örnek ALTINKAYA firmasının plastik kutusu OP300 dokunmatik grafik ekranı 256*128 lcd li 8 giriş 8 çıkış Rs232 2xRs487 I2C haberleşmeli 512kb EEprom hafızalı ds1302 RTC ve PIC18F97J60 işlemcili bir modülü siz ne kadara üretebilirsiniz veya satışa sunabilirsiniz

ben size söyliyeyim 300$ nedeni tamamen biz ülkemizde ürettiğimiz için şimdi ülkede siz daha ucuzada üretebilirsiniz amaç üretmek bi yana sürekliliği tutturabilmek.

ben şahsen modülü karşıma aldığımda plc den daha avantajlı olmasını beklerim neden taklit edeyimki neden onların ticari mantığıyla gideyim zaten onların ticari mantığı yüzünden ben kendi modülümü yapma yoluna girmişim ülkemizde bakın yüzlerce örneği var yerli plc adı altında yada smart relay diye ürünler çıkarmışlar GEMO da güzel ürünler çıkarmakta ama hep sınırlı.

şimdi uzattığımın farkındayım ve sorumu sorayım siz bu ürün veya ürünleri ne amaçla piyasada kullanıyorsunuz üniversite projesi olarak yola çıkıp bunu ticari amacamı çevirmeyi düşündünüz yoksa temelden hayır biz plc yi ülkemizdede yapabiliriz önce kopyalarım sonra teknolojiyi öğrenince kendim yaparım mı dediniz.

son olarak kızdığım noktaya değinirsek eğer elimizde PIC teknolojisi var eğer birileri plc yi taklit etmek istiyorsa neden ladder diagramını PIC e entegre etmekte çalışmıyor. herkes kullanabilir böylece mademki plc taklidi yapıcaksın asıl sorun yazılımda donanım kolay isteyen herkese açık çizimleri veririm baskı devresinide yaptırırsın yüzey montaj sana üstte saydığım özellikteki bir kart 20$ a maal olur sadece kartı tabi yanlış anlaşılmasın.

yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim...

Devlet Miralay
 
Sn. Moderatör arkadaşlar burayı yanlışlıkla 2 defa kayıt etmişim silebilirmisiniz lütfen.
 
Son düzenleme:
S.A
Sn. DMGS Siz daha önce bu nick ile başka sitelerdede plc yapımı veya pic plc ile ilgili yazılar yazmıştınız galiba dgmsarge diye birde site yapacaktınız değilmi yanılmıyorsam. Ladder pic programlayacağım diyorsanız LD-micro diye bir program var onunla yapabilirsiniz yada nette ücrteli olarak ladder programlar satıyorlar A dan Z ye pici kod yazılım gibi ladder ile programlıyorsunuz. Bunun yanında Atmel, 8051, vb işlemcilerde var ama modül olarak satıyorlar. Şimdi burada bir ürün tasarlanmış, kafa patlatılmış vs. vs. Bunlara değinmey gerek yok. Kullanılan malzeme pic olur, atmel, 8051, arm olur burada bence önemli olan yapılan ve olan iş. Ben plc öğrenmeye delta ile başladım neden delta siemens çok gıcık, firma olarakda ürün olarakta. Bir ürünün montaj bilgisini almak için siemensi aradım. Adamlar gayet soğuk bir şekilde siz mühendismisiniz yada elektronik teknikerimisiniz dedi. Hayır soğutma teknikeriyim dedim. biz bilgilerimizi bu seviyenin altındaki insanlarla paylaşmıyoruz deyi telefonu yüzüme kapattı. Birdaha aradım aynı. Adamlar bizi seviyesiz buldu (ALman NAzi taktiği birtek kendileri büyük) Yetkilere ulaşmaya çalıştım cevap yok. Sonra şirket mailinden, mail attım. Telefon saatlerini saat ve dk olarak kayıt etmiştim maille bu saatleride bildirdim ama her taraflaırını taş ile sürttüm; daha öncede böyle olmuştu. Ürünlerinde açıklayıcı data olayı siemensin zayıf ve herşeyleri para para. Beni cepten aradılar adamları resmen ısırdım yerden yere soktum. Ben mercedes'im bmw'yim dersen seni sollarlar kardeşim ve öylede olmadımı . Defalarca davetiye yolladılar fuar, eğitim benim için siemens bitti. Uçsada havada saltoda atsada yok artık. Ben hiçbir cihazda siemensin bir çivisini dahi kullanmam arkadaşlarıma tavsiyede etmem. Dökümanı ve yardımı telefona çıkan adamı olan ürünü kullanırım. Plc de deltayı o yüzden kullanıyorum. Yazılım bedava, yardım bedava en azından insanlık bedava.
Bu olay Salih bey ve ürünlerinde de öyle ilgi ve alakası insalığı her yönüyle. Sizde bir ürün çıkartın yardım, alaka, bilgi sizede olsun sizlerinde ürünlerini kullanalım. Sizin yapıp çıkartacağınız bir ürünü Salih Beyin "aha rakip çıktı" diyerek karşılayacağını zannetmiyorum. Bilakis sevinir birbirimizle değil dışarı ile yarışalım.
Haa birde Bir ürün çıkartıp çok pahalıya kakalıyalım köşeyi dönelim taktiği yaparsanız da kolay gelsin derim o kadar. Çünkü Türkiyede böyle firmalar var Bilinmeyen bir ürünü pahalıya alıp şaç baş yolup kullanamamakta hoş olmaz galiba. Bence ürünlerinizde kod olayıda olsun. Kod yazılım yapmakta benim için hoş bir şey. Yerine göre ladder den üstün. Kolay gelsin.
 
Sayın DMGS yazınızdan pek bir şey anlamadım. Anladığım kadarı ile cevaplandırayım.
Yanlış anlamadıysam bizi kopya etmekle ve ladder ile pic programlama hususunda çalışmamakla eleştiriyorsunuz.
Biz her hangi bir ürünün taklit etmiyoruz. Tüm ürünlerimizi kendimiz geliştiriyoruz. Bunların en başında WinTr scada programı ve Ladder Türk var.
Ladder Türk programımız ladder ile programlanan ilk Türk plc programıdır. Kısmet olur ise 2010 sonunda program ve plc tamamlanmış ve satılıyor olucak.
Firmamızın amacı ve yaptıklarının sizin yazınızla bir alakası yok. Biz Ladder Türk'ü üretmeye çalışırken siz ladder ile programlanan plc neden yapmıyorsunuz diye bizi eleştiriyorsunuz.

Üzerinde çalıştığımız plc'nin işlemcisi pic olmayacak. Zira yeterli kapasiteye sahip değil. 32bit 100 mhz Arm işlemci olucak. Plc kapasitesi S7 200 ila S7 300 arasında olucak. Cpu üzerinde on board rs232,rs485 ve ethernet bulunacak. Tüm giriş çıkışlar hem input hemde output olarak kullanılabilecek.

Ürettiğiniz ürünler ile ilgili size başarılar dilerim. Bu ülkede üretilen her şey benim için muteberdir. Bu sebeple internet sitemde destek bölümü oluşturdum. Yeni başlayanlara destek olmaya çalışıyorum.
 
hocam program güzel bize okulda bu programla egitim veriyorlardı ama sanırım sizin yaptıpınız değildi aşağı yukarı aynı yani ama kullanma açısınıdan çok güzel ve yalın bir program. tavsiye ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…