Arkadaşlar ben 28.09.2010 yazımda sizlere bahsettiğim konu tam anlaşılmamış sanırım.
Öncelikle FULTEK teki arkadaşları kutluyorum başarılarının devamını diliyorum, aynı katagoride iş yapmamız birbirimize taş koyacağımız mantığı içinde olcak diye birşey söz konusu değildir. Hepimiz öğrencilik dönemimizden iş hayatına atılırken şu sözü demişizdir ve demeyede devam edicez "Neden benim ülkemde daha iyisi yapılmasın" bu işi iyi yapan yegane birileri varsa FULTEK gerek yazılım gerek donanım olarak liderliğe adaydır.
şimdi asıl konuya gelince taklit meselesi, şunu unutmayınki ilk üreten den sonra bizlerin ürettiği PLC veya smart relay artık siz daha nederseniz bütün hepsi yıllar önce üretilmeye başlanan PLC nin bir kopyasıdır çünkü bizler önce bu modülü gördük ve üzerine eklemeler yaparak taklidini yaptık. sonuçta kendimizi kandırmayalım bu bir taklittir.
Ladder konusuna gelince C kodunun Ladder olarak edit edilip piclere yüklenmesi konusunda hala dediğimin arkasında inatla durmaktayım bu konu hakkında hiçbir çalışma yapılmamaktadır.
şuan üzerinde çalışılan birçok proje ünv. tez projesini geçememiş durumda maddi olanaklar kısıtlı zaman dar her geçen saniye yurt dışındaki üreticiler kat ve kat ileri geçerek fark atmaktalar. En son FPGA - DSP ce CPLD teknolojisi üzerine çalışma sürdürsekte bizleri fazlasıyla uğraştırmakta.
dileğim herkes elinden gelenin fazlasını en kısa sürede gerçekleştirip, yüksek ücretlerle bizlerin ihtiyacının ancak vasatında karşılayan yabancı teknolojiden kurtarmasıdır. Biz bu gaye ile yolla çıktık kullanıcıyı düşünerek maliyetleri en aza nasıl indirip en kaliteli en iyi sonucu veren ürünü nasıl çıkarırız düşüncesiyle yola çıktık. Başaracağımızdanda eminiz önemli olan daha öncede dediğim gibi sürekliliği sağlamak...
Devlet Miralay